Teknoloji

Netflix bu yıl içinde 6 Avrupa ülkesinde daha faaliyete geçecek

Netflix 2014 içinde Almanya, Avusturya,Belçika, Fransa, İsviçre ve Lüksemburg’u kapsama alanına almaya hazırlanıyor. Şirket filmler, televizyon programları ve kendisi için hazırlanan House of Cards gibi dizileri açık büfe olarak sunmaya devam edecek, ancak içeriklerin erişilebilirliği ülkeden ülkeye değişecek. İçerik erişiminin ülkeden ülkeye değişmesi durumunda Fransa’da filmlerin sinemalarda vizyona girdikten üç yıl sonra Netflix gibi servislerde gösterilebilmesi önemli rol oynuyor.

netflix-logo-210514

Fiyat, programlar ve uygun cihazlara ilişkin açıklamanın ileri bir tarihte açıklanması öngörülüyor. Netflix 21 Nisanda hissedarlarına gönderdiği mektupta Avrupa operasyonuna yeni ülkeler ekleyeceğini duyurmuş ve bu nedenle uluslararası biriminin net zararda kalmayı sürdürebileceğini açıklamıştı. Ancak şirket uzun vadede uluslararası gelirlerinin ABD gelirlerini geride bırakmasını öngörüyor. Netflix halihazırda Birleşik Krallık, İrlanda, İsveç, Finlandiya, Hollanda, Danimarka ve Norveç gibi Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteriyor.

Netflix’in Türkiye’ye de gelme niyetinde olduğu, ancak son aylarda uygulanan erişim yasaklarının ardından bu kararından vazgeçtiği söyleniyor.

İlgili >> Netflix

İLGİLİ HABERLER