Eğlence

Netflix Bird Box akımının tehlikelerine karşı izleyicilerini uyardı

netflix bird box
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix Bird Box adını taşıyan ve kendi yapımı olan korku filmini geçtiğimiz yılın son günlerinde yayınlamıştı. Kısa süre içinde Netflix izleyicilerinin büyük ilgisini gören film, internette yeni bir akımın oluşmasına da ilham verdi. Bu yeni akım, filmin özünü merkeze alıyor ve insanlar dışarıda gözleri bağlı biçimde dolaşıyor. YouTube’daki bazı kanal sahipleri bunu 24 saat boyunca yapmaya çalışırken, pek çok internet kullanıcısı da en azından kısa bir süreliğine bunu deniyor.

Netflix, resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı açıklamada insanları internetteki bu yeni “viral” akımın tehlikelerine karşı uyardı. Söz konusu paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Bunu söylemek zorunda kaldığıma inanamıyorum, ama: LÜTFEN BIRD BOX CHALLENGE’I YAPARKEN KENDİNİZE ZARAR VERMEYİN. Bunun nasıl başladığını bilmiyoruz ve gösterilen sevgiye minnettarız. Ancak Oğlan ve Kız’ın 2019 için tek bir dileği var ve bu da sizin meme’ler yüzünden hastanelik olmamanız.”

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”_Gj9XnVNlwU”]

Netflix’in içinde bulunduğu durumun ironik olduğu söylenebilir. Bird Box’ın büyük başarısında yayınlanmasının ardından kısa süre içinde internette dolaşmaya başlayan paylaşımlar önemli rol oynuyor. İnternette yapılan tartışmalar ve dolaşan meme’ler olmadan Bird Box’ın rekor rakamlara ulaşması bu kadar kolay olmayabilirdi. Film, Netflix’in bir hafta içinde en yüksek izleme sayısına ulaşan orijinal içeriği olma unvanını da ele geçirmişti.

Netflix Bird Box ile elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olsa da, bu başarının kaynaklarından biri olan Bird Box challenge’ı durdurma konusunda istediğini alamayabilir. Sonuçta bu akımın artık internete ait olduğunu ve internetin de başına buyruk davrandığını unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER