Eğlence

Netflix bir ülke için iki gün ücretsiz kullanım imkanı sunacak

netflix ücretsiz
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, iki gün sürecek bir etkinlikle Hindistan’da, henüz servise abone olmayanlara, herhangi bir abonelik planı olmadan tüm içerikleri ücretsiz olarak izleme imkanı sunmayı planlıyor.

Bu hamle Netflix’in ücretsiz deneme sürecini sona erdirmesinin ardından geldi. Kullanıcıların bu deneme sürecini kötüye kullandıklarının fark edilmesinin ardından servis, yeni aboneleri çekmek için farklı pazarlama kampanyalarını test ediyor.

Netflix’in operasyondan sorumlu başkan yardımcısı Greg Peters, şirketin üçüncü çeyrek finans raporu toplantısında bu tanıtım kampanyasını doğruladı. “StreamFest” olarak adlandırdığı kampanya şu an için sadece Hindistan’da uygulanacak. Peters, StreamFest benzeri bir şeyin gerçekten anlamda etkinlik oluşturabileceğini söylüyor.

Variety’nin haberine göre, ücretsiz deneme 4 Aralık’ta başlayacak. Peters, bu tarz bir tanıtım kampanyasının Hindistan’ın ötesinde farklı ülkelerde denenip denenmeyeceği hakkında ise bilgi vermedi.

Bu arada The Verge sitesine konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan bir Netflix temsilcisi, “Yeni üyelerin ilgisini çekmek ve onlara harika bir Netflix deneyimi sunmak için her zaman farklı pazarlama promosyonları arıyoruz.” dedi.

Netflix geçtiğimiz aylarda yeni müşterilerin servisi 30 gün boyunca ücretsiz test etme imkanını Türkiye için sonlandırmıştı. Bu adımı ABD’nin de aralarında olduğu birçok ülkede attı. Bu nedenle şirket, farklı pazarlama kampanyalarıyla yeni kullanıcıların ilgisini çekmeye çalışıyor. Bazı filmlerden ve dizilerden üyelik şartının kaldırılması da atılan adımların arasında yer alıyor.

Netflix Türkiye için yeni orijinal dizi ve filmler hazırlıyor

Video yayın servisi bir yandan yeni müşteriler için farklı abonelik fırsatları sunarken diğer yandan da ilgi çekici içeriklerle onların dikkatini çekmeye çalışıyor. Türkiye’ye özel orijinal Netflix yapımları için de vites yükseltilecek gibi görünüyor. Netflix, dün paylaştığı detaylarda önümüzdeki dönemde ünlü oyuncuların da aralarında bulunduğu birçok orijinal yerli dizi ve filmin platformunda yayına gireceğini duyurdu.

İLGİLİ HABERLER