Eğlence

Netflix bir Marvel dizisini daha bitiriyor: Luke Cage’in macerası sona eriyor

netflix luke cage

Netflix ve Marvel arasındaki işbirliğinde bağlar yavaş yavaş gevşemeye devam ediyor. Bu işbirliğinin meyvelerinden biri olan Iron Fist‘in üçüncü sezonunun çekilmeyeceği bir süre önce açıklanmıştı. Netflix’in devam ettirmeyeceği Marvel maceraları arasına Iron Fist’in ardından Luke Cage de eklendi.

Her iki şirket de kararı Deadline‘a gönderdikleri açıklamalarla doğruladı. Pek çok kişi dizinin en az bir sezon daha devam etmesini beklediğini için alınan karar sürpriz olarak karşılandı.

Marvel, Iron Fist’ten farklı olarak, Luke Cage’in bir şekilde devam edebileceğine dair işaretler vermişti. Iron Fist sert biçimde eleştirilirken, Luke Cage Marvel ve Netflix arasındaki işbirliğinin başarılı çalışmalarından biri olarak gösterilmişti.

Deadline’ın haberine göre, Iron Fist yola Marvel’ın çatı şirketi Disney’in kuracağı yeni çevrimiçi içerik servisinde devam edebilir. Söz konusu servis için Loki ve Kızıl Cadı’nın maceralarının anlatılacağı dizilerin planlandığı biliniyor. Luke Cage için ise böyle bir ihtimalin olmadığı söyleniyor.

Haberde hem Netflix’in hem de Marvel’ın Luke Cage’i devam ettirmek için ellerinden geleni yaptığı da belirtiliyor. Üçüncü sezon için yazar kadrosunu oluşturan şirketlerin kreatif farkların üstesinden gelemedikleri için böyle bir karar aldıkları ifade ediliyor.

Netflix bazı Marvel projelerini hâlâ sürdürüyor

Netflix, Iron Fist ve Luke Cage’den vazgeçse de, hâlâ bazı Marvel projelerini sürdürüyor. Daredevil’in üçüncü sezon bölümleri kısa süre önce yayınlanırken, hem Jessica Jones hem de The Punisher’ın yeni sezonları için anlaşmaya varıldı.

İLGİLİ HABERLER