EğlenceManşetler

Netflix aylık üyelik ücretlerine zam yaptı

Netflix türkiye

Netflix aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 20 Avrupa ülkesinde aylık üyelik ücretlerine zam yaptı. Yapılan zammın ardından temel üyelik paketinin aylık ücreti 15,99 TL’den 17,99 TL’ye yükseldi. Standart paketin aylık ücreti ise 27,99 TL’den 29,99 TL’ye çıktı. Netflix’in geniş kapsamlı özel üyelik paketinin 39,99 TL olan aylık ücreti de 41,99 TL olarak değiştirildi.

Yapılan zammın sürpriz olduğunu söylemek pek mümkün değil. Netflix geçtiğimiz mart ayında da Türkiye’deki aylık abonelik ücretlerine zam yapmıştı. Ancak zam haberinin çıkmasının ardından şirketten gelen açıklamada, yeni fiyatların sadece bir test olduğu ve ortada yapılmış bir zammın bulunmadığı dile getirilmişti.

Mart ayında test edilen zamnlarda temel üyelik paketinin fiyatı 1 TL, standart paketin ücreti 5 TL, özel paketin ücreti ise 10 TL artırılmıştı. Gerçek zamlı tarifede ise Netflix daha standart bir çizgi tutturmuşa benziyor. Şirket, tüm paketlerin fiyatında 2 TL’lik bir artış gerçekleştirdi.

netflix aylik uyelik ucretleriNetflix aylık üyelik ücretleri zammı konusunda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Yeni TV şovları ve filmlere yaptığımız önemli yatırımlar ve ürünümüzde gerçekleştirdiğimiz belirgin iyileştirmeler nedeniyle zaman zaman fiyatlarımızı artırıyoruz. Mümkün olduğunca fazla kişinin içeriklerimize erişebilmesi için fiyat artışını minimumda tutmaya özen gösteriyoruz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER