Eğlence

Netflix’ten “rekabete hazırım” mesajı

netflix türkiye

Netflix, 2019’un üçüncü çeyreğine ait finans raporunu kamuoyuyla paylaştı. Bu dönemde 7 milyon yeni abone kazanması öngörülen şirket, tahminlerin biraz altında kalarak 6,77 milyon abone kazanabildi. Buna rağmen, Netflix’in bir çeyrekte kazanılan abone sayısı konusunda kendi rekorunu kırdığını belirtmekte fayda var.

Netflix’ten yapılan açıklamada, ABD’de abone tutma oranının düşmesinde gerçekleştirilen son fiyat artışının etkili olduğu belirtildi. Şirket, bu fiyat artışını ise “Daha fazla gelirle değerli konumumuzu güçlendirecek yatırımlar yapmaya devam edeceğiz” ifadesiyle savundu.

Netflix’in yatırımcılara gönderdiği mektupta, artan rekabet ortamının bir problem olmadığına vurgu yapılmaya çalışılıyor. Amazon Prime ve Hulu gibi rakiplerinin bulunduğunu hatırlatan şirket, gelecek ay faaliyete geçecek Apple TV Plus ve Disney+’ın kendisi için büyük sorun yaratmayacağı mesajını veriyor. Söz konusu iki servise önümüzdeki dönemde HBO Max ve Peacock gibi platformların da ekleneceğini belirtmekte fayda var.

Çevrimiçi video içerik pazarında artacak rekabet ortamı öncesinde Netflix’in yatırımcılarını sakinleştirmeye çalışması doğal bir durum olarak değerlendirilebilir. Önümüzdeki dönemde Netflix’in içerik katalogu, Apple ve Disney’in sunduğu içeriklerle sık sık karşılaştırılacağa benziyor.

Netflix küresel orijinal içeriklerinin sayısını artıracak

Netflix’in bu karşılaştırmaya hazır olduğu rahatlıkla söylenebilir. Şirket, Stranger Things’in üçüncü sezonunun dört hafta içinde 64 milyon hesap tarafından izlendiğini belirterek bunun bir rekor olduğunu açıkladı. Şirket, dünya genelindeki orijinal içeriklerinin sayısının artacağını da hatırlattı. Netflix’in bu yolla “rekabete hazırım” mesajı verdiği söylenebilir.

Apple ve Disney’in servislerinin aylık abonelik ücreti, Netflix’e kıyasla daha düşük olacak. Ancak bu servislerin içerik katalogu, en azından ilk etapta, Netflix’inki kadar geniş olmayacak. Dolayısıyla Netflix, kısa süre önce gerçekleştirdiği fiyat artışına rağmen avantajını koruyabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER