EğlenceTeknoloji

Netflix anime dizisi Eden için sanal gerçeklik oyunu hazırladı

netflix eden unearthed
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix’in video oyunlarla buluşması beklenenden yakın olabilir. Şirket sessiz sedasız şekilde Oculus Quest platformu için Eden Unearthed isimli bir oyun hazırladı. Netflix anime dizisi Eden için hazırladığı oyunu App Lab üzerinden oyuncularla buluşturuyor.

Bu da oyunun Oculus’un değerlendirme sürecinden tam anlamıyla geçmediği anlamına geliyor. Oyunun künyesine bakıldığında hem geliştiricisinin hem de yayıncısının Netflix olduğu görülüyor.

Eden Unearthed’ın geçtiğimiz mayıs ayında yayınlanan Eden için bir tür eklenti olarak planlandığını tahmin etmek pek zor değil. Ancak burada oyunun çıkış tarihleri farklı iki farklı versiyonunun olması göze çarpıyor. 0.7 versiyonun 20 Nisan’da, 0.8 versiyonun ise ağustos ayında yayınlandığı görülüyor. App Lab kayıtları, Netflix’in oyun üzerindeki çalışmalarının hâlâ sürdüğünü gösteriyor.

Eden Unearthed’ın Netflix tarafından daha sonra geliştirilebilecek video oyunlar konusunda net bir fikir verdiğini söylemek mümkün değil. Ancak şirketin oyun pazarına girmeye hazırlandığı biliniyor. Bu doğrultuda eski EA ve Oculus yöneticisi Mike Verdu geçtiğimiz temmuz ayında Netflix’e transfer olmuştu.

İLGİLİ HABERLER