Eğlence

Netflix’in testi sinema endüstrisini kızdırdı

netflix türkiye

Netflix bir süredir Android uygulaması üzerinde içerikleri farklı hızlarda oynatmayı test ediyor. Ancak bu test, sinema dünyasının bazı ünlü oyuncu ve yönetmenlerinin pek hoşuna gitmemiş gibi görünüyor.

Jude Apatow, Brad Bird ve Payton Reed gibi yönetmenler, kişisel Twitter hesapları aracılığıyla Netflix’e bu özelliği geniş çaplı şekilde kullanıma sunmamasını önerdiler. Oyuncu Aaron Paul de Netflix’in testi için “kötü bir karar” tanımlamasını kullandı.

İnanılmaz Aile’nin yönetmeni Brad Bird, Netflix’in testini şu sözlerle eleştirdi: “Niye bir taraftan filmcilere destek verirken ve onlara finansman sağlarken, diğer taraftan da bu filmlerin sunum şeklini mahvetmeye çalışıyorsunuz?”

netflix android

Netflix tarafından konuyla ilgili olarak The Verge sitesine gönderilen açıklamada ise şirketin sürekli olarak abonelerinin izleme deneyimini geliştirecek yöntemler denediği belirtildi. Şirket, bu özelliği şu an için büyük ekranlara taşıma gibi bir planının bulunmadığını da vurguladı.

Netflix Android uygulamasında başka testler de gerçekleştiriyor

Netflix’in oynatma kontrolleri konusunda sinema endüstrisinin korkularını anladığını belirten şirket sözcüsü, bu özelliğin DVD’lerin yıllardır yaptığından bir farkının bulunmadığını vurguladı. Özelliğin kullanıcılar tarafından talep edildiğinin de altını çizen sözcü, bunun sabit bir ayar olmadığını da ifade etti.

Netflix, Android uygulamasında başka yenilikler de test ediyor. Bu özellikler arasında içeriğin parlaklık seviyesini doğrudan içeriğin penceresi içinde ayarlayabilmek de bulunuyor. Buna ek olarak, kullanıcılara farklı ses dilleri üzerinde daha doğrudan kontrol imkanı sunmak da test edilenler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER