Eğlence

Netflix Android uygulaması stüdyo kalitesinde ses deneyimi yaşatacak

netflix android

Netflix Android uygulamasını kullananlar yakında favori dizi ve filmlerini izlerken daha kaliteli bir ses deneyimi yaşayacak. Android uygulaması için hazırlanan en son güncellemeyle birlikte xHE-AAC formatında ses desteği sağlanacak. Böylelikle izleyiciler “stüdyo kalitesinde” sesler duyabilecek.

Yeni format, daha değişken bir bit oranı sağlıyor. Böylelikle bağlantının iyi olduğu ortamlarda ses kalitesi de yükseliyor. Eğer bağlantı düşükse de kalite aşağıya çekilebiliyor. Ses yönetimi özelliğiyse içerikteki ani ses değişimlerinin kullanıcıları rahatsız etmesini engelleyecek. Bu sayede telefondan dizi veya film izlerken kulaklık takılmasa bile sesler daha iyi şekilde anlaşılabilecek.

Netflix’in sunduğu bu imkandan faydalanabilmek için Android 9 Pie veya üstü sürümleri kullanmak gerekiyor. Yeni ses özelliklerinin uykudan önce telefonundan bir şeyler izlemeyi sevenlerin de işine yarayacağı söylenebilir.

Android uygulamasında ses kalitesini artıran Netflix, iPhone ve iPad sahiplerini de unutmamış gibi görünüyor. Şirketin Apple’ın Uzamsal Ses teknolojisini de destekleyeceği söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER