Eğlence

Netflix’ten Kenya’daki Android kullanıcıları için ücretsiz paket

netflix android
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Netflix, Kenya’da yaşayan Android telefon sahiplerine bazı içeriklerine ücret ödemeden erişme imkanı sunuyor. Bu doğrultuda kullanıcılar herhangi bir ücret ödemeden Netflix’in ücretli abonelerinin izleyebildiği içeriklerin dörtte birlik kısmını izleyebiliyor.

Bu içeriklerde reklam göstermeyen Netflix, kullanıcılardan ödeme bilgisi de talep etmiyor. Yeni abone olarak kaydolanların sadece 18 yaşından büyük olduklarını doğrulamaları gerekiyor.

Bu imkandan sadece Android telefon ve tablet sahipleri yararlanabiliyor. Buna ek olarak, kullanıcıların içerikleri cihazlarına indirmesine veya televizyona yansıtmasına da izin verilmiyor.

Netflix’in ürün inovasyonu direktörü Cathy Cork konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Kenya’daki pek çok insan gibi, daha önce Netflix’i izlememişseniz bu bizim hizmetimizi deneyimlemek için müthiş bir yol.” Şirket ücretsiz paketi kullananların daha sonrasında standart bir aboneye dönüşmesini hedefliyor.

Kenya’da Android cihaz sahiplerine katalogunun bir kısmını ücretsiz olarak açan Netflix, daha önce de benzer hamlelerde bulunmuştu. Şirket, “ücretsiz izle” sayfasında Bird Box gibi orijinal filmlerinin ve Stranger Things’in ilk sezonunun izlenmesini mümkün kılmıştı. ABD gibi pazarların doygunluğa ulaşmasının ardından rotasını gelişmekte olan pazarlara çeviren Netflix’ten gelecekte benzer hamleler görmek sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER