Eğlence

Netflix Afrika yapımı orijinal içerikler sunmaya hazırlanıyor

netflix türkiye

Netflix Afrika kıtasında çekilen orijinal içeriklere sahip olsa da, bu içeriklerin hiçbirisi gerçek anlamda Afrika yapımı değildi. Ancak bu durum önümüzdeki dönemde değişecek. Şirketin yöneticilerinden Erik Barmack, geçtiğimiz hafta katıldığı bir konferansta 2019’da kesinlikle Afrika yapımı içerikler için sipariş vereceklerini belirtti. Bu içeriklerin ne olacağı konusunda bilgi vermeyen Netflix yöneticisi, kıtadaki fırsatları uzun süredir gözlediklerinin altını çizdi.

Netflix uluslararası içerik çalışmalarında bugüne kadar genellikle Asya, Avrupa ve Latin Amerika üstüne odaklanmayı seçmişti. Şirket daha geniş coğrafi alanlara odaklanmaya yeni başlamıştı. Bu tarz hamleler hem Netflix’in küresel bir yapıya dönüşmesi hem de içerik seçenekleri kısıtlı ülkelere daha fazla imkan tanıması açısından önem taşıyor.

Netflix Afrika ve diğer bölgeleri kapsayan orijinal içerik açılımıyla kendi katalogunun da yapısını değiştirecek gibi görünüyor. Barmack önümüzdeki dönemde servisteki en popüler 10 içerikten 5’inin ABD dışında üretilmesini bekliyor. Kısacası Netflix’in önümüzdeki dönemde Amerikan odaklı bir şirket olmaktan çıkacağını söylemek yanlış olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER