EğlenceManşetler

Netflix bazı ülkelerde abonelik fiyatlarını düşürdü, ancak Türkiye’de değil

netflix abonelik fiyatları

Netflix; Wall Street Journal’ın haberine göre otuzu aşkın ülkede abonelik fiyatlarında indirime gitti. Ne var ki, bu ülkelerin arasında ABD, Kanada ve çoğu Avrupa ülkesi gibi Türkiye de yer almıyor. Habere göre Netflix abonelik fiyatları üzerinde yapılan indirimler yalnızca bazı Netflix abonelik paketlerini etkilerken bazı paketlerde abonelik fiyatının yarı yarıya indiği belirtiliyor.

Netflix, The Verge sitesine verdiği bilgide, şirketin belirli ülkelerdeki planlarının fiyatlarını güncellediğini doğruladı, ancak hangilerinin olduğunu belirtmedi. WSJ tarafından belirtildiği gibi, fiyat indirimi yapılan ülkelerden bazıları Yemen, Ürdün, Libya, İran, Kenya, Hırvatistan, Slovenya, Bulgaristan, Nikaragua, Ekvador, Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler olarak sıralanıyor. Bununla birlikte Cord Cutters News‘in daha önceki bir haberi, indirimlerin Bosna, Hersek, Sırbistan, Arnavutluk, Kuzey Makedonya ve Slovakya gibi Balkan ülkeleri için de geçerli olduğunu gösteriyor.

Netflix abonelik fiyatları üzerinde indirim şaşırtıcı oldu

Netflix abonelik fiyatları ile ilgili olarak bazı ülkelerde yapılan indirimler, Netflix’in Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde şifre paylaşımı yapan abonelerinin üzerinden daha fazla para kazanma planlarını duyurmasından yalnızca haftalar sonra geldi. Yeni kurallara göre abonelerin, aboneliklerini kullanan ve “birincil” hanelerinin dışında yaşayan herkes için fazladan ödeme yapması bekleniyor.

Netflix eş CEO’su Greg Peters, şirketin ocak ayındaki kazanç görüşmesi sırasında bu olası fiyat değişikliklerini ima etmişti. Peters, “Bu farklı fiyat noktalarında uygun değeri sunmaya çalışırken dünya çapında daha fazla üyeye hizmet vermeye çalışıyoruz ve bu aralığı genişletmek için iyi bir iş çıkarıyoruz.” dedi. “Dünya çapında derinlemesine nüfuz edemediğimiz ülkelerde bir grup insan var ve onları çekmek için daha fazla fırsatımız var.”

İlginizi çekebilir

16 yıldır müşterilerine akış hizmeti sunan ve yedi yıldır Türkiye’de de aktif şekilde bulunan Netflix’in abonelik fiyatları üzerinde indirime gitmesi son derece nadir hâle gelmişti. Şirket en son ocak ayında Türkiye Netflix abonelik fiyatları üzerinde artışa gitmiş, böylelikle son bir yıl içinde üçüncü kez fiyatlarında yükselişe gitmişti. Bu arada ABD ve Kanada gibi ülkelerde, geçtiğimiz kasım ayında reklamlı abonelik modelini kullanıma sunmuştu. Bu arada Disney Plus gibi rakip bir abonelik hizmeti de yurt dışında reklamlı abonelik modelini başlatmış, ayrıca Türkiye abonelik fiyatlarında artışa gitmişti.

İLGİLİ HABERLER