Eğlence

Netflix abone sayısını 125 milyona çıkardı

Netflix türkiye

netflix abone Netflix, 2018’in ilk 3 aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. 2017’nin son çeyreğinde 8.33 milyon yeni abone kazanan şirket, bu alandaki güçlü büyümesini 2018’de de devam ettirdi. Şirket, yılın ilk üç ayında 7.4 milyon yeni abone kazandı. Bu abonelerin 1.96 milyonluk kısmının ABD’de olduğu belirtildi. Netflix abone sayısını birinci çeyreğin sonu itibarıyla 125 milyona taşımış oldu.

Abone sayısındaki güçlü büyümenin sürmesinde, yeni içerik akışının yoğun biçimde devam etmesi en önemli faktör olarak öne çıkıyor. Şirketin “Cloverfield Paradoksu” gibi orijinal içerikleri için yaptığı tanıtım çalışmalarının da kullanıcı sayısındaki artışta etkili olduğu düşünülüyor. Cloverfield Paradoksu eleştirmenlerden iyi not almasa da, Netflix bir filmin sinemalarda gösterime girmeden tüm dünyada aynı anda izlenebilmesi konusunda başarılı bir örnek sergilediğine inanıyor.

Türkiye’de de büyük ilgi gören “La Casa de Papel” Netflix’in İngilizce dışındaki bir dilde en çok izlenen içeriği olurken, Netflix Cannes Film Festivali konusundaki tartışmalara da son noktayı koydu. Şirket, Fransa’daki abonelerinin orijinal Netflix filmlerini hemen izlemesini engelleyecek bir eylemde bulunmayacağını açıkladı.

Netflix abone sayısındaki artışın devam ettiğini açıklarken, 2018’de orijinal içerikler için toplamda 7.5 ila 8 milyar dolar harcamayı planladığını da bir kez daha hatırlattı. Barack ve Michelle Obama çiftine program teklifi yapıldığı iddiası konusunda sessiz kalan şirket, haber programı yapacağına dair haberleri ise yalanladı.

İLGİLİ HABERLER