Eğlence

Netflix’in abone artış hızı düşüyor, kârı artıyor

netflix şifre paylaşımı

Netflix geçtiğimiz yıl bu zamanlarda koronavirüs salgınının dünyayı vurmasına bağlı olarak abone sayısını rekor seviyede artırmayı başarmıştı. Şirket yılın ilk üç aylık döneminde 16 milyon yeni abone kazanmıştı. 2021’in ilk çeyreğinde ise daha farklı bir tablo ortaya çıktı.

Netflix’in abone havuzuna yılın ilk üç ayında 3.98 milyon yeni abone ekledi. Şirketin yöneticileri 2019’daki artışın olağan dışı olduğuna dikkat çekerken; COVID-19 nedeniyle yapımlarda yaşanan gecikmeler nedeniyle ilk çeyrekte daha hafif bir katalogun izleyicilerle buluştuğu belirtildi.

Abone sayısındaki artış yavaşlasa da, Netflix’in kârının artması dikkat çekiyor. 2019’un tamamında 1.87 milyar dolar kâr açıklayan şirket, bu yılın ilk çeyreğinin sonunda 1.7 milyar dolar net gelir elde etti.

Netflix’in toplam abone sayısı 208 milyona ulaşsa da, giderek artan rekabet ve izleyicilerin yeni içerik bulamaması Netflix’in işini zorlaştıran faktörler arasında öne çıkıyor. Bu süreçte Netflix’in rekabetin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Kuzey Amerika’da 448 bin yeni abone kazanması, bu durumu gözler önüne seriyor.

Netflix’in geçtiğimiz çeyrekteki en önemli yapımlarından birisi olan Outside the Wire, 66 milyon hesap tarafından izlendi. To All The Boys I’ve Loved Before serisinin üçüncü filmini izleyen hesap sayısı ise 51 milyon oldu. İlerleyen aylarda ise The Witcher, La Casa De Papel ve You gibi dizilerin yeni sezonları izleyicilerle buluşacak. Dolayısıyla Netflix abone sayısındaki artışın biraz daha hızlanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER