Eğlence

Netflix dünya çapında 70 milyon aboneye ulaşmak üzere

netflix-151015

Abonelik sistemiyle işleyen çevrim içi içerik servisi Netflix, hızla büyümeye devam ediyor. Üçüncü çeyrek rakamlarını açıklayan şirket, geride kalan üç aylık dönemde ABD dışında kazandığı abone sayısının ABD’deki yeni abone sayısından fazla olduğunu duyurdu. Netflix, yılın üçüncü çeyreğini 1.74 milyar dolar gelir ve 74 milyon dolar kârla tamamladı. Şirketin 2014’ün üçüncü çeyreğindeki kârı ise 110 milyon dolardı.

Netflix’in duyurduğu rakamlar, Wall Street beklentilerinin az da olsa altında kaldı. Analistler şirketin çeyreği 1.75 dolar gelirle tamamlamasını ve hisse başı gelirin de 12 cent olarak gerçekleşmesini öngörmüştü. Netflix, finansal rakamlar dışında abone sayısındaki artışa da dikkat çekti.

Netflix, geride kalan üç aylık süreçte 3.62 milyon yeni abone kazandı. Bu abonelerin 880 bini ABD’den gelirken, 2.74 milyonu dünyanın geri kalanından Netflix’e katıldı. Kendi beklentilerini aşarak 69.17 milyon aboneye ulaşan Netflix, yıl sonu itibarıyla 70 milyon abone sayısını yakalamayı hedefliyor.

Abone sayısı tahmin edilenin üstünde çıksa da, şirketin ABD’deki büyümesinin beklentileri karşılamadığı belirtiliyor. Netflix, geride kalan dönemde ABD’de 1.15 milyon yeni abone kazanmayı hedeflemişti. Yılın son çeyreğinde ABD için yeni abone hedefi ise 1.65 milyon olarak belirlendi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER