Eğlence

Netflix’in abone sayısı artışında koronavirüs etkisi devam ediyor

netflix türkiye

Netflix, karşısına HBO Max ve Peacock gibi yeni rakipler çıkmasına rağmen, abone sayısı artışını sürdürüyor. 2020’nin ikinci çeyreğinde beklentileri aşmayı başaran popüler çevrimiçi içerik platformunun dünya genelindeki ücretli abone sayısı 192 milyonu geçti.

Netflix tarafından yatırımcılara gönderilen değerlendirme mektubunda rakipler arasında TikTok’un bile adı sayılırken, Quibi’den bahsedilmemesi dikkat çekti. 2019’un ikinci çeyreğinde 2.7 milyon yeni abone kazanan Netflix, 2020’nin ikinci çeyreğinde ise 10.09 milyon yeni aboneye ulaşmayı başardı.

Netflix’in 2019’un tamamında kazandığı yeni abone sayısı 28 milyon olmuştu. Şirket bu yılın sadece yarısında 26 milyon yeni abone kazandı. Bu durumun mart ayı itibarıyla neredeyse tüm dünyayı etkisi altına alan küresel koronavirüs salgını ve bu salgına karşı alınan önlemlerle bağlantılı olduğunu görmek çok zor değil. İnsanların evlerinde kaldığı dönemde abone sayısını artıran Netflix, yılın ikinci yarısındaki büyüme oranının bir önceki yıla kıyasla daha düşük olmasını öngörüyor.

Netflix ikinci çeyrek sonuçlarını duyururken sürpriz sayılabilecek bir haber de verdi. Şirketin içerik şefi Ted Sarandos’un bundan sonra görevine Reed Hastings ile birlikte “eş CEO” olarak devam edeceği açıklandı. 1999’dan bu yana Netflix’te görev yapan Sarandos, şirketin yönetim kuruluna da katıldı.

Netflix orijinal içeriklerinin karşılaştığı ilgiden de memnun görünüyor. Şirket, Mindy Kaling imzalı “Never Have I Ever” dizisinin dört hafta içinde 40 milyon hesap tarafından izlendiğini belirtti. Yine ikinci çeyrekte gösterime giren yarışma programı “Floor is Lava” ise 37 milyon hesap tarafından izlendi. Şirket, yeni orijinal filmlerinden Extraction’ın dört hafta içinde 99 milyon hesap tarafından izlendiğini daha önce duyurmuştu.

Netflix abone sayısı artışı konusunda temkinli olsa da, yeni orijinal içeriklerin geliş hızının azalmayacağının altını çiziyor. 2021’de sunulacak orijinal içerik sayısının 2020’den fazla olacağını belirten şirket, durdurulan yapım süreçlerinin de 2020’nin ikinci yarısı itibarıyla başlayacağının altını çizdi. Netflix durdurulan çekimler nedeniyle portföyünde oluşan boşlukları doldurmak amacıyla Sünger Bob flimi ve Cobra Kai dizisinin yayınlanmayan sezonları gibi içeriklerin gösterim hakkını da satın almıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER