Eğlence

Netflix 4K deneyimini Windows 10 kullanıcılarına da yaşatacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netflix 4kArtık Windows 10 kullanıcıları da Netflix deneyimini 4K çözünürlük kalitesinde yaşayabilecek. Ancak bunun için henüz pek de yaygınlaşmamış bir yongayı barındıran bir bilgisayara sahip olmak ön koşul olarak sunuluyor.

Netflix 4K deneyimi, Windows 10 işletim sistemli masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar üzerinde Microsoft Edge internet tarayıcısı aracılığıyla yaşamak mümkün olacak. Ancak bunun için cihazda yedinci nesil Intel Kaby Lake işlemci bulunması gerekiyor.

Yedinci nesil yongaların bulunduğu masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar yeni yeni satışa sunuluyor. Toplama bilgisayar kullananlar ise şu an için Intel Kaby Lake yongalara ulaşma şansına bile sahip değil. Intel şu an için söz konusu yongaları sadece cihaz üreticilerine gönderiyor.

Bu kısıtlama gerçekten kafa karıştırıyor. GTA V’i 4K çözünürlükte oynatmak için yeterli olan Nvidia GTX 1080 grafik işlemcisi ve Intel i7 Skylake işlemciden oluşan ikiliye sahip olanlar bile, Netflix’i tarayıcı üzerinden 4K kalitesiyle izleyemiyor.

Netflix 4K keyfini ileride daha büyük bir Windows kitlesiyle buluşturabilir

İşlemci kısıtlamasının sadece başlangıç aşamasında belli testleri gerçekleştirmek adına uygulanıyor olması da ihtimaller arasında bulunuyor. Dolayısıyla yakında daha büyük bir Windows 10 kullanıcı kitlesi, Netflix 4K deneyimini yaşayabilir.

İLGİLİ HABERLER