Teknoloji

Netflix 4K sonrası dönem için çalışmalara başlıyor

netflix reklamlı paket

netflix 4k

4K televizyonlar piyasaya çıkmalarının üstünden birkaç yıl geçmesinin ardından nihayet uygun fiyat etiketlerine kavuştu. Artık ortalama izleyicilerin de en son görüntü teknolojisine geçiş yapması an meselesi. Ancak 4K çerçevesinde yaratılan bütün heyecana rağmen, Netflix yeni nesilde başka bir görüntü teknolojisinin fark yaratacağına inanıyor.

Digital Trends’e konuşan Netflix’in ürün sorumlusu Neil Hunt, televizyonun geleceğinin High Dynamic Range’de (HDR) olduğunu belirtti. Görsel açıdan HDR’ın 4K’ya kıyasla görsel anlamda daha fazla farklılık vadettiğini söyleyen Hunt, geçtiğimiz 15 yılın ardından kademeli olarak ekranlardaki piksel sayısının arttığını dile getirdi. Dijital kameraların ortaya koyduklarının ardından piksel sayısının birden ilginç olmaktan çıktığını ifade eden Netflix yöneticisi, en iyi eğitilmiş gözlerin bile 20 ve 25 megapiksel arasındaki farkı anlayamadığına dikkat çekti.

Gerçek dünyada 14 bit farklı parlaklık bulunduğunu söyleyen Hunt, dışarı çıkıldığında sudaki yansımaya bakınca veya bir ağacın gölgesinde 12 ila 14 bit’lik bir aralığa rastlanabileceğini belirtti. Netflix 4K sonrasında parlayacağına inandığı HDR için çalışmalarına ise şimdiden başlamış durumda. Hunt, HDR içerik sunmaya bu yıl içinde başlamayı planladıklarını, ancak TV üreticilerinin bu hıza yetişmek için biraz daha beklemeleri gerektiğini belirtti.

Hunt, Netflix’in orijinal içeriklerini HDR mastering için uygun kameralarla çekmeye başlayacağını dile getirdi. Hunt, HDR içerik üretimine başlamalarını “büyük bir sıçrama” olarak niteledi.

İLGİLİ HABERLER