Eğlence

Netflix 2021 yılında 40 yeni anime ile kullanıcıların karşısına çıkacak

netflix 2021 yılında 40 yeni anime ile geliyor

Kendine özgü yapımlarıyla ciddi bir kitle elde eden Netflix, içeriklerini geliştirmek için yeni adımlar atmaya devam ediyor. En son Netlix Party yeniliğini duyuran şirket, içerik alanında da geliştirmeleri sürdürüyor. Servis edilen son haberlere göre Netflix, 2021 yılında anime severlerin karşısına yepyeni yapımlarla çıkacak. Platformun kullanıcıları bu sayede çok daha geniş bir anime koleksiyonuna sahip olacak.

Her geçen gün sahip olduğu içerikleri geliştirmek için yeni çalışmalar yürüten şirket, kullanıcıları 2021 yılında 40 yeni anime ile buluşturmayı planlıyor. Tokyo’da gerçekleşen AnimeJapan 2021 Fuar’ında anime severlerin yüzünü güldürecek duyurular yapan şirket,  2021 yılı içerisinde 40’dan fazla animenin platformda yerini alacağını açıkladı. 40 yeni animenin geliyor olması, Netflix’in Asya pazarında etkili olmak için atacağı adımlardan biri olarak göze çarpıyor. Zira bu sayı, geçtiğimiz yıl platformda yayınlanan animelerin yaklaşık iki katını oluşturuyor.

Netflix için eklenecek yeni animelerden bazıları da duyuruldu

Dijital medya devi, ayrıca fuarda 2021’de platforma eklenecek olan yeni anime projelerinden bazılarını da duyurdu. Bu duyuruların bir parçası olarak, Japon mangası Record of Ragnarok’un anime uyarlamasının da 40 yapımın arasında yer alacağı açıklandı. Duyurulan yapımlar arasında göze çarpan diğer önemli yapımlar ise yine bu yıl içerisinde yayınlanacak olan Resident Evil: Infinite Darkness ve Fullmetal Alchemist Brotherhood’un da yönetmenliğini üstlenmiş olan Irie Yasuhiro’nun yönetmen koltuğunda oturduğu Eden.

Bu yapımların haricinde, feodal Japonya’da Siyah bir samurayın hikayesini konu edinen Yasuke için de yeni bir afiş yayınlanırken, Japon manga serisinden uyarlanan The Way of Househusband, 8 Nisan’da çıkışını gerçekleştirecek.

Açıklanan yapımların çeşitliliği göz önünde bulundurulduğu takdirde, Netflix’in anime konusunda attığı adımların ciddiyeti daha net anlaşılabilir. Netflix’in atmış olduğu bu adımların son derece mantıklı olduğunu da söyleyebiliriz. Zira animeler, sadece Asya pazarında değil, aynı zamanda bütün dünyada geniş bir izleyici kitlesine sahip.

Halihazırda çok geniş bir kitleye sahip olan şirketin platformdaki içerik çeşitliliğini artırması ve bunu da anime gibi geniş kitlelere ulaşan yapımlarla yapıyor olması, ilk bakışta oldukça mantıklı bir hamle olarak görünüyor. Ancak yine de Netflix’in yapacağı bu hamlelerin bu platforma nasıl etki edeceğini ise zaman gösterecek.

İLGİLİ HABERLER