Eğlence

Netflix Türkiye’nin 2020’de en çok izlediği içerik türlerini açıkladı

netflix türkiye

Netflix, Türkiye’deki 3 milyondan fazla üyesinin 2020’de hangi tür içerikleri izlemekten keyif aldığını ve yıl içinde en çok hangi türlerin bir önceki yıla göre yükselişe geçtiğini açıkladı.

Netflix’in verilerine göre, Türkiye’de 2020’nin en çok izlenen türü dramalar oldu. Ancak zorlu geçen 2020’de gülmeye olan ihtiyaç komedi ve stand-up’ları da dramaların arkasına yerleştirdi. Komedi yapımları özellikle nisan, mayıs ve haziran aylarında büyük ilgi gördü.

Yılın en çok izlenen türleri arasında üçüncü sırada aksiyon yapımları bulunuyor. Dördüncü sıraya ise eğitim ve çocuk içerikleri yerleşti. Korku ve gerilim içerikleri ise Netflix’in Türkiye’deki kullanıcılarının tercihleri arasında beşinci oldu.

Netflix’in verilerine göre, yılın en çok çıkış yapan türü reality kategorisindeki yapımlar oldu. Romantik yapımların izlenme oranları da bir önceki yıla kıyasla ciddi bir artış gösterdi. Çıkış yapanlar arasında üçüncü sırada, müzik gruplarıyla da Türkiye’deki popülaritesini sürdüren Kore dramaları bulunuyor. Fantastik içeriklerin dördüncü sırada olduğu listeye animeler de beşinci sıradan girdi.

Türkiye’deki Netfllix aboneleri ilk karantina uygulamalarının hayata geçtiği mart-haziran ayları arasındaki dönemde en çok reality türündeki içerikleri izledi. Akşam saatlerinde ise korku ve gerilim içerikleri tercih edildi. Aksiyon, çocuk ve anime kategorileri de reality ve gerilim içerikleri takip etti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER