Teknoloji

“Netbook” kavgasına Intel de dahil oldu

psion-netbook-290-x-234“Netbook” ticari markası için Psion’un başlattığı kavgaya Intel de dahil oldu. Courthouse News Service’in haberine göre Intel bu terimin artık herkes tarafından kullanılan genel bir terim olduğunu ve dizüstü bilgisayar kategorisinin bir uzantısı olan, mobil Internet erişimi amaçlı cihazlara verilen genel ad olduğunu iddia etti.

Ayrıca Intel, Psion’un 2003’ten beri üretilmeyen bir ürün serisi için bu terimi kullandığını vurguladı. Benzer bir şekilde, Dell de ABD Patent Ofisi’ne başvuru yaparak Psion’un “netbook” terimi üzerindeki marka haklarını kaldırmasını talep etmişti. Başvuru dilekçesinde Psion’un bu ticari markanın kontrolünü kaybettiğini ve kendisini savunmadan önce bu terimin genel bir terime dönüşmesine göz yumduğunu belirtmişti.

Bazı bilgisayar üreticilileri reklamlarında ve ürün tanıtım bültenlerinde netbook terimini kullanırken diğerleri bu terimi kullanmaktan özellikle kaçınıyor. Psion geçen sene bazı web sitelerinin bu terimi reklamlarında kullanmaması için uyarıda bulunmuştu. Şirket ne gibi yaptırımlar uygulayabileceğini dile getirmiyor, ancak sürekli kullanımın ticari markasına “zarar vereceğini” belirtiyor.

İlgili — Courthouse News
İlgili — Intel’in “netbook” ile ilgili görüşleri (3 Mart 2008)

İLGİLİ HABERLER