“Netbook” adı için süren hukuk savaşı giderek kızışıyor. En son Psion Teklogix şirket bu adın kendi tescilli markası olduğunu iddia etmiş ve bu adın başka yerlerde kullanımını yasaklayan bir mahkeme kararı çıkartmıştı. Dell ise “netbook”un artık genel bir tanım olduğunu iddia ederek bu karara karşı bir itiraz dilekçesi verdi.
Psion senelerdir “netbook” adı taşıyan bir bilgisayar üretmedi ve şu anda sadece eski makineleri destekleyen çevresel birimlerin satışını yapıyor. Şirket “netbook” furyasının çıktığı 2007 ve 2008 yıllarında ortalarda görünmüyordu. Bunun yanında Dell, Psion’u sahtekarlıkla da suçluyor. Psion kendini savunmak için 2006 yılında satmakta olduğu ürünlere dair bir liste yayınlamış ve burada Psion Netbook adını taşıyan bir ürün de göstermişti. Ancak Dell’in iddiasına göre o yıl piyasada böyle bir ürün bulunmuyordu.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fransa’da siber saldırı market soğutucularını 50 dereceye kadar ısıttı

Nothing OS 5.0, Phone (3) için dağıtıma çıktı, diğer modellerin takvimi sürüyor

Intel işlemciler için yeni zam raporu geldi, Panther Lake’te oran yüzde 20’ye çıkıyor

Ramp için 1,85 milyar dolarlık yatırım ve 60 milyar dolar değerleme haberi geldi

TypeSafe AI, Jev için 870 milyon dolar yatırım aldı
Görünüşe göre bu kavga daha bitmeyecek gözüküyor. Dell’in verdiği itiraz dilekçesi de belki herşeyi hemen çözmeye bilir. Ancak başka savaşanlar da var. Bir grup insan “Save The Netbooks – Netbook’ları Koruyun” adında bir girişim başlattı.
İlgili — Dell’in itiraz dilekçesi [PDF]
İlgili — Save The Netbooks
Günün Öne Çıkan Fırsatları





REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.

