Manşetler

Netaş’ın en büyük ortağı ZTE oluyor

netaş
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

netaşZTE, Türkiye’nin en önemli bilişim teknolojileri şirketlerinden bir tanesi olan Netaş’ın, One Equity Partners’ın yönettiği bir portföy şirketi olan OEP Turkey Tech B.V.’nin portföyünde bulunan yüzde 48.04’lük hissesini, iştiraki olan ZTE Cooperatief U.A. üzerinden satın alıyor. Rekabet Kurumu’nun onay vermesinden sonra satın alma işlemi gerçekleşmiş olacak.

Bundan 49 yıl önce, Kanadalı telekomünikasyon ekipmanları üretim şirketi Nortel’in ortaklığıyla kurulmuş olan Netaş, Türkiye’nin teknolojiyle tanışmasına aracılık eden şirketlerden bir tanesi olmuştu. Türkiye’nin dört bir yanının telefon hizmetleriyle tanışmasını sağlayan santrallerin üretimini yapan şirket aynı zamanda sabit telefon ve cep telefonu cihazlarının üretimini de gerçekleştirmişti. Bununla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyacını karşılayacak haberleşme amaçlı ekipmanların geliştirilmesinde de önemli bir rol oynuyor. Bununla birlikte şirket, son yıllarda yazılım tabanlı servislere de daha fazla şekilde yoğunlaşmaya başlamıştı.

Netaş son yıllarda genel olarak telekom operatörleri, kamu ve özel kuruluşlar ve savunma sektörü için mobil genişbant, siber güvenlik, bulut çözümleri, yönetilen servisler, savunma iletişimi teknolojileri, GSM-R, ICT entegrasyon servisleri ve özel yazılım geliştirme gibi farklı alanlarda yeni nesil iletişim çözümleri sunuyor.

Ana ortaklardan olan Nortel’in iflası nedeniyle şirket önemli bir değişim süreci yaşamıştı. Yeni dönemde Probil gibi, önemli bir şirketi bünyesine katan şirket, sistem entegratörü konumunda, Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri hâline gelmişti.

Netaş’ta en çok hisse ZTE’nin oluyor

ZTE, OEP Turkey B.V.’nin elindeki hisseleri alarak Netaş’ın en büyük hissedarı hâline geliyor. CEO C. Müjdat Altay, şirketin 160’tan fazla küresel operatör için yazılım çözümleri geliştirdiğini ve beşinci kez Türkiye’nin yazılım ihracatı şampiyonu olma başarısı gösterdiğinin altını çizerek, büyümelerini küresel arenada çok önemli bir yeri olan bilişim çözüm ve teknolojileri üreticisi ZTE ile sürdüreceklerini, Netaş’ı küresel bir teknoloji üreticisi olarak konumlayacaklarını kaydetti. Buna ek olarak Ar-Ge ve inovasyon alanlarında ZTE ile birikimlerini karşılıklı olarak paylaşacaklarını dile getirdi.

ZTE Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Dr. Zhao Xianming de, Netaş’ın güçlü proje teslim yetkinlikleri aracılığıyla, hem Türkiye’deki hem de yurt dışındaki birçok önemli pazara yönelik hizmet kabiliyetlerini daha da geliştireceklerini kaydetti. Netaş’ın tamir, bakım, müşteri destek ve eğitim merkezi yetkinliklerinin, ZTE’nin başta cevap verme süresi olmak üzere bölgedeki servis düzeyinin artırılmasına yardımcı olacağını söyledi.

İLGİLİ HABERLER