Teknoloji

Nestle ve Google’dan özel KitKat: YouTube Break

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

youtube-break-120515

Nestle ve Google birbirinden oldukça farklı sahalarda faaliyet gösteren iki şirket olsa da, geçmişte Android 4.4 sürümünü adlandırmak için bir araya gelmişler ve sürüme “Android KitKat” ismini vermişlerdi. Görünen o ki, iki şirket arasındaki KitKat eksenli işbirliği sadece Android ile sınırlı kalmadı.

Nestle ve Google, KitKat’ın 80. yaşını kutlamasının şerefine 600 bin KitKat ambalajının “YouTube Break” markasıyla basılacağını açıkladı. YouTube Break ismi ambalajda geleneksel KitKat logosunun bulunduğu konumda yer alıyor. YouTube Break ambalajıyla satışa sunulacak 600 bin KitKat, sadece Birleşik Krallık’ta temin edilebilecek.

KitKat’ın 80. yaşını kutlamak adına 400 farklı ambalaj tasarımı kullanan Nestle, bu ambalajların üzerinde arkasından “Break” kelimesi gelen 72 farklı terim kullanacak. Bu noktada “break” kelimesinin İngilizcede hem “kırmak” hem de “mola” anlamına geldiğini belirtmekte fayda var.

İşbirliğinin YouTube ile ilgili kısmında ise Google’ın arama uygulamasında sesli olarak “YouTube My Break” terimini aratan kullanıcılara, günün en popüler videolarından oluşan bir çalma listesinin gösterilmesi bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER