Teknoloji

Nest’in ilk güvenlik kamerasının görüntüleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nestcam-dedikodu-110615-1

Google’ın sahibi olduğu ev otomasyon şirketi Nest gelecek hafta bir basın toplantısı düzenleyecek. Dropcam gibi bir güvenlik kamera şirketini satın almış olan şirketin bu etkinlikte tanıtacağı tahmin edilen ürünün fotoğrafı ironik bir şekilde sızdı. Droid Life sitesi Nest Cam olarak adlandırılan ev güvenlik kamerasına ait fotoğrafları yayınladı. Bu cihaz Dropcam Pro’nun daha ince ve göz alıcı görünüme sahip bir versiyonu gibi görünüyor.

Geçen hafta sızan bir FCC başvuru dokümanında Nest’in gerçekten de Bluetooth özellikli bir kamerayı 17 Hazirandaki basın toplantısı için hazırladığı kaydedilmişti. Droid Life stesi yeni Nest Cam’in aylardır test edildiğini, 1080p video yayını ve daha kolay kurulum adımları gibi özellikleri barındıracağı söyleniyor.

Yeni Nest Cam kameranın bütün özelliklerini görmek için gelecek haftaki etkinliği beklemek gerekiyor, ancak FCC dokümanında Nest Cam’in mevcut Dropcam Pro ürününe arka planda epey benzediği, Bluetooth LE 4.0 desteği ve duvar montaj aparatıyla birlikte sunulacağı görülüyor.

 

nestcam-dedikodu-110615-2

Droid Life, Nest Cam ile birlikte Nest uygulamasının da yenileceğini belirtiyor. Yeni bir kullanıcı arayüzü kullanıcıların yeniden tasarlanan yazılımı kullanarak Nest ürünlerini kontrol etmesine izin verecek, durumlarını kontrol edebilecek, hatta Nest Cam’lerden veya diğer Dropcam’lerden sağlanan canlı görüntüleri izleme fırsatı sunacak.

Eğer Droid Life’ın haberi doğruysa Nest Cam, Nest’in Dropcam’i satın aldığı Haziran 2014’ten beri satışa sunulan ilk güvenlik kamerası olacak. Ancak Nest’in internete bağlı ev oluşturma niyetlerini göz önünde bulundurduğumuzda, gelecek hafta tanıtılacak tek ürün Nest Cam olmayacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER