Teknoloji

Nest’in en yeni termostatı Avrupa’da satışa sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nest-termostat-ucuncu-nesil-020915-1

Nest, iki aydan uzun bir süre önce tanıttığı üçüncü nesil termostatını Avrupa’da satışa sundu. Üçüncü nesil Nest termostatın Avrupa pazarına özgü bazı değişikliklerle birlikte gelmesi ise işin ilgi çekici yönünü oluşturuyor.

Birleşik Krallık, Fransa, Belçika, Hollanda ve İrlanda, yeni Nest termostatının Avrupa’da satışa sunulduğu ilk ülkeler oldu. Cihazın Avrupa satış fiyatı ise 249 avro olarak belirlendi. Nest, 50’den fazla kurumsal grup ve enerji şirketiyle işbirliği yaparak yeni nesil termostatını Avrupalı tüketicilere ücretsiz veya indirimli fiyatlarla sunacağını ve ilgili bedellerin yerel enerji sözleşmelerine yansıtılacağını açıkladı. Avrupa’da akıllı ölçüm cihazlarının kullanım yaygınlığı göz önüne alınınca, Nest akıllı termostatın da ilgi görmesi muhtemel gözüküyor.

Nest, üçüncü nesil termostatını Avrupa’ya taşırken sadece kurumsal işbirlikleri yapmakla da yetinmedi. Cihazlarına Avrupa’ya özgü özellikler ekleyen şirket, kullanıcılarına uzaktan sıcak su kontrolü ve OpenTherm protokolüyle uyumluluk gibi imkanlar da sunacak. Sadece Avrupa’ya özgü olan uzaktan sıcak su kontrolü, sıcak su zaman çizelgesini termostat veya akıllı telefon üzerinden ayarlamayı mümkün kılacak. Yine Avrupa’ya özgü olan OpenTherm ise uyumlu kombiler ve üçüncü nesil Nest termostat arasındaki iletişimi sağlayacak ve hedef sıcaklığa ulaşılması için tüketilmesi gereken gaz miktarını hesaplayacak.

Nest’i Avrupa pazarında Honeywell ve Ecobee gibi rakipler beklese de, şirketin önünde genişleme için büyük bir alan bulunduğunu da unutmamak gerekiyor. Avrupa Birliği, 2020’ye kadar elektrik saatlerinin yüzde 80’inin akıllı saatlerle değiştirilmesini hedefliyor. Nest de bu hedefin getirdiği “enerji verimliliği” dalgasından faydalanmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER