Teknoloji

Nest Thermostat E uygun fiyat karşılığında enerji tasarrufu imkânı sunuyor

google nest
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nest thermostat eNest’in akıllı termostatları, kullanıcılarına her yıl ısınma masraflarından ciddi anlamda tasarruf etme imkanı sağlıyor. Ancak Nest’in 249 dolarlık satış fiyatı, çok sayıda kişinin bu fırsatı tepmesine neden oluyor. Nest Thermostat E ile bütçeyi fazla zorlamadan enerji tasarrufu gerçekleştirmek mümkün hâle geliyor.

Thermostat E, Kuzey Yarımküre’ye kış gelmeden satışa sunulmuş olacak. Akıllı termostatın ABD’deki fiyat etiketinde 169 dolar yazacak.

Thermostat E’nin tasarımında kış koşulları ilham kaynağı olmuş gibi görünüyor. Termostatın yüzeyini donmuş cam ile beyaz halka da ekranın dış kenarlarını çevreliyor. Ekran özel ve şık bir estetik unsur olmasının yanı sıra, işlevselliğiyle de kullanıcılara aradıklarını veriyor.

Donmuş cam kaplı ekranda ortam ışık sensörü bulunuyor. Bu sensör sayesinde bilgi paylaşımı yaparken doğru parlaklık seviyesi seçilebiliyor. Pasif vaziyetteyken gri renge bürünen ekran, kullanımdayken kendisini uygun seviyeye göre ayarlıyor. Sistem kimse evde yokken kendini tamamen kapatıyor.

Tasarımıyla sürüden ayrılan Thermostat E, enerji tasarrufu konusunda ise Nest’in katalogundaki diğer ürünlerle aynı noktada duruyor. Thermostat E, pek çok aileye uygun ön ayarlı bir takvimle birlikte geliyor. Ancak kullanıcılar Nest uygulaması üzerinden termostatı kendi tercihleri doğrultusunda ayarlayabiliyor.

Nest Thermostat E Amazon Echo ve Google Home ile uyumlu

Thermostat E, akıllı hoparlörler Amazon Echo ve Google Home ile entegre biçimde çalışabiliyor. Nest’in yeni termostatı, şirketin ekosistemindeki mevcut ürünleri de destekliyor. Thermostat E için Nest’in internet sitesi üzerinden sipariş verilebiliyor.

İLGİLİ HABERLER