Teknoloji

Nest Nokia’nın sağlık birimiyle ilgileniyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google’ın sahibi olduğu; Nest Cam Outdoor ve Nest Thermostat E gibi akıllı ev ürünlerinin üreticisi Nest’in ağa bağlı ev teknolojileri sektörüne daha derin biçimde girmeye hazırlandığı söyleniyor.

2016’da Withings’i satın alan Nokia’nın bu şirket için alıcı aradığı söyleniyor. Konuyla yakından ilgili kaynakların aktardığına göre, Nest ile birlikte iki şirket daha Withings ile ilgileniyor. İki şirket de Fransa merkezli.

Wareable‘ın haberine göre, Google’ın Nokia’nın sağlık birimiyle olan ilgisi Fransız devletini endişelendiriyor. Bu gibi bir anlaşmanın Facebook ve Cambridge Analytica skandalının yaşandığı bir ortamda olumlu etki yaratmayacağını düşünüyor. Kaynaklar devletin Nokia’nın elindeki varlığın Fransız şirketlerinden bir tanesine gitmesini arzuladığını da dile getiriyor.

Google’ın Nokia’nın sağlık işlerine olan ilgisi çok da şaşırtıcı sayılmaz. Şirketin geçmişte sağlık alanında almaya çalıştığı bazı ilgi çekici patentler de bulunuyordu. Nest’in elindeki kaynakları akıllı sağlık teknolojileri alanında genişlemek için yeterli görmeyen Google, Nokia’nın sağlık birimiyle planlarını hayata geçirmek istiyor olabilir.

Üstelik Nokia’nın uyku takibi gibi, Google’ın ilgilendiği alanda özelleştirilmiş ürünleri bulunuyor. Bunlar, Google’ın daha da ileri giden projeleri için epey kullanışlı olabilir.

Uyku düzenini izlemenin yanı sıra, bu tarz bir akıllı ürün diğer akıllı ev cihazlarına bağlanabilir, siz uyandığınız anda ışıkların açılmasını sağlayabilir. Google, sağlık alanında yapacağı satın almayla Apple’ın HomeKit’i ve Amazon’un Alexa’sı karşısında biraz daha sağlam zemin kazanabilir.

İLGİLİ HABERLER