Teknoloji

Nest CEO’su Marwan Fawaz: Şirketimiz satılık değil

nestGoogle’ın çatı şirketi Alphabet’in sahibi olduğu Nest için son günler oldukça hareketli geçiyor. Şirketin kurucusu ve CEO’su Tony Fadell, Google’ın daima daha fazlasını talep eden kurumsal kültürüne yenik düşmüş ve ürün yol haritasından duyulan mutsuzluk, mali performans gibi etkenlerin de devreye girmesi nedeniyle görevinden ayrılmıştı.

Fadell’den boşalan koltuğa Marwan Fawaz’ın oturması ise şirketin satılacağı söylentilerini beraberinde getirmişti. Fawaz’ın daha önce Google’ın sahibi olduğu ve sonrasında Arris’e sattığı Motorola Home’un CEO’su olması, Nest’in de aynı akıbeti paylaşacağı yönünde endişeleri beraberinde getirmişti.

Google’ın geçtiğimiz yıl şirketi satmanın yollarını ufak ufak araştırdığı anlaşılsa da, Alphabet’e yönetimine yakın kaynaklara göre, ev otomasyon şirketi şu an için “kesinlikle satılık değil” ve Alphabet şirkete yatırım yapmaya kararlı gözüküyor.

Çiçeği burnunda CEO Fawaz tarafından Nest çalışanlarına gönderilen e-posta da kaynakların iddialarını doğrular nitelikte. Şirketin kesinlikle satılık olmadığını söyleyen Fawaz, öncelikli amacın şirketlin dengelenmesini ve yenilikçi ürünlerle büyümesini sağlamak olduğunu dile getirdi. Fawaz, denge ve yeniliğin karşılıklı olarak ayrıcalık taşımadığı notunu düşmeyi de ihmal etmedi. Gelen haberler ve Fawaz’ın mektubu, Nest için daha odaklı bir yaklaşımın uygulanacağını, ancak şirketin faaliyetlerini Alphabet bünyesinde sürdürmeye devam edeceğini gösteriyor.

Fadell’in ayrılığının ardından Nest’in de kısa süre içinde tarihe karışacağı yönünde bir hava oluşsa da, Fawaz’ın şirkette işleri yeniden rayına sokmak için çalışacağı açıkça görülüyor. Bu çalışmaların olumlu sonuç verip vermeyeceği ise zamanla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER