Teknoloji

Nest yeni Nest Cam güvenlik kamerasını, ikinci nesil Nest Protect’i veye yenilenen Nest App’i tanıttı

Nest dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni ürünlerini ve güncellemelerini duyurdu. Nest Cam duyuruların en dikkat çekicisi oldu, bunun yanı sıra ikinci nesil Nest Protect duman dedektörü, iOS ve Android için çıkarılan ve şirketin bütün ürünlerini tek bir yerden kontrol etmeyi sağlayan yeni bir uygulama da yenilikler arasındaydı.

nest-cam-protect-180615

Nest dün gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni ürünlerini ve güncellemelerini duyurdu. Nest Cam duyuruların en dikkat çekicisi oldu, bunun yanı sıra ikinci nesil Nest Protect duman dedektörü, iOS ve Android için çıkarılan ve şirketin bütün ürünlerini tek bir yerden kontrol etmeyi sağlayan yeni bir uygulama da yenilikler arasındaydı. Ne var ki, şirketin amiral gemisi niteliğindeki ürünü Nest Termostat’a dair herhangi bir yenileme görmedik.

Nest Protect

Yeni Nest Protect ile kapsamlı bir güncellemenin yapıldığı söylenebilir. İki farklı dalga boyunda ışığı kullanarak farklı türdeki dumanı işaretleyen yeni bir ayrık spektrum sensörüne sahip olan Nest Protect böylelikle hem hızlı hem de yavaş yanmalı yangınları algılabiliyor. Yeni duman bölmesi de paslanmaz çelikten yapılmış ekranı ve küçük altıgen delikleriyle Protect’in yabancı maddelerden arınmış şekilde kalmasını sağlıyor, yanlış alarmların oluşmasının önüne geçiyor.

Yeni gelen App Silence özelliği kullanıcıların alarmları telefonlarından susturmasına imkan tanıyor. Yeni Nest Protect ayda bir olacak şekilde hoparlörünü ve sirenini çeşitli seslerle test ediyor. Yeni Nest Güvenlik Ödülleri programı Nest Protect ile ilgili bilgilerini sigorta şirketleriyle paylaşmayı kabul edenler için çeşitli ev sigorta indirimleri vadediyor.

İkinci nesil Nest duman dedektörü sensörlerini ve pillerini günde 400 kez test ederek sürekli çalıştığından emin oluyor, ayrıca kullanıcılar bütün alarmları telefonundan da elle test edebiliyor. Nest Protect duman dedektörünü Nest.com web sitesi üzerinden 99 dolara sipariş etmek mümkün oluyor. Nest, Protect’in yeni eklenen uzun ömürlü karbon monoksit sensörü sayesinde 10 yıl dayanabildiğini kaydediyor.

Nest Cam

nest-cam-bilgisayar-180615

İkinci nesil Nest Protect duman dedektörünün yanı sıra Nest, Dropcam tabanlı Nest Cam donanımının yeni versiyonu Nest Cam’i duyurdu. 8 adet kızılötesi LED, gece görüş video desteği, sıfır kör nokta garantisi ve eşsiz algoritmalar yeni Nest Cam’in başlıca özellikleri arasında bulunuyor.

Nest Cam’in yeniden tasarlanan ayağı sayesinde bulunduğu yerden mükemmel görüntü sağlamak mümkün oluyor. 130 derecelik görüş açısıyla, 1080p HD video aktarımı yapabilen kameranın mikrofon ve hoparlörü de mevcut, böylelikle kameranın bulunduğu ortamı dinlemek, sesinizi oraya iletmek de mümkün. Nest Aware adlı video geçmiş servisi sayesinde kameranın kaydettiği görüntüler bulut sunucularında saklanıyor, 10 gün veya 30 güne kadar geri sarma imkanı bulunuyor. Bunun yanı sıra Nest Aware kameranın tespit ettiği hareketleri de anında kullanıcılara iletiyor.

Nest Cam, Nest’in web sitesinde 199 dolarlık yurt dışı fiyat etiketiyle satılıyor.

Nest Uygulaması

nest-app-180615

Nest mobil uygulamasının yeni versiyonunu da tanıttı. Yeni uygulama Nest Cam, Nest Protect, daha eski Dropcam donanımlarını ve Nest Thermostat’ı kontrol etme fırsatı veriyor. Bütün yeni donanımlar için çeşitli yeni işlevleri beraberinde getiren bu uygulama, App Silence işleviyle birlikte duman dedektörü alarmını susturma, Nest Protect için Güvenlik Kontrolleri yapma, Nest Aware servisinden yararlanma gibi işleri yerine getirmeyi sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER