Teknoloji

Nest Cam Outdoor orijinal tasarımı daha dayanıklı hâle getiriyor

nest cam outdoorGoogle’ın ev elektroniği ürünleri hazırlayan şirketi Nest, dış mekanlarda kullanım için tasarladığı Nest Cam Outdoor kamerasını duyurdu. Yeni kamera, standart versiyonun dış mekan koşullarına uyarlanmış olma niteliğini taşıyor.

Outdoor da, iç mekanlar için hazırlanmış versiyonu gibi 1080p çözünürlük sunuyor. Çift taraflı ses özelliği ise kamera sahiplerinin duyma menzilindeki kişilerle karşılıklı olarak konuşmasını sağlıyor. 130 derecelik geniş açılı lense sahip kamera, kızılötesi gece görüşü özelliğini de bünyesinde barındırıyor.

Outdoor’un temel farkı, kendisini hava koşullarına dayanıklı hâle getiren bir koruma kalkanına sahip olmasından kaynaklanıyor. Bu kalkan, iç mekan versiyonunda bulunan manyetik konnektör için bir alternatif olma özelliğini taşıyor. Kameranın ihtiyaç duyduğu güç, kablo aracılığıyla sağlanıyor. Nest, kamera kablolarının duvardan geçmesinin veya bir uzak merkeze bağlanmasının zorunlu olmadığını da vurguluyor.

Sıra dışı bir hareket görüldüğünde veya garip bir ses duyulduğunda Outdoor, Nest uygulaması aracılığıyla bir uyarı gönderiyor. Kamera bazı durumlarda ise e-posta aracılığıyla bir görüntü iletiyor. Ancak bağımsız aktivite bölgeleri, 30 gün arşivleme imkanı sunan 7/24 kayıt ve akıllı alarmlar gibi özelliklerden faydalanmak için ayda 10 dolar karşılığında Nest Aware abonesi olmak gerekiyor.

Nest Cam Outdoor ön siparişe çıktı

Nest’in yeni kamerası, 199 dolar karşılığında ön siparişe çıktı. Ancak konsolun sevkiyatı üç ay sonra başlayacak. Google Home ile uyumlu olacağı söylenen yeni kameranın Apple HomeKit platformunu destekleyip desteklemeyeceği ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER