Teknoloji

Nescafé internet sitesini Tumblr bloguna dönüştürdü

nescafe-tumblr-150915

Gıda endüstrisinin dev şirketleri arasında yer alan Nestlé, operasyonlarına ve ürünlerine daha insani bir görüntü kazandırmak için farklı yollar denemeye devam ediyor. Şirketin bu plan doğrultusunda attığı en son adım ise Nescafe.com sitesini bir Tumblr bloguna dönüştürmek oldu. Kararı açıklayan Nestlé’nin pazarlama şefi Michael Chrisment, .com formatının şirketlerin insanlara seslendiği yaklaşımın bir yansıması olduğunu ve bu yaklaşımın artık öldüğünü belirtti. Chrisment, artık web sitelerinin daha kapsayıcı yapıda olmaları ve diyaloglara izin vermeleri gerektiğini sözlerine ekledi. Bu yeni yaklaşım çerçevesinde Nescafé’nin uluslararası ve lokal web siteleri Tumblr’a taşınacak. Şirket böylelikle genç müşteri kitlesiyle daha yakın bir ilişki kurmayı amaçlıyor.

İnternet sitesinin Tumblr’a taşınması kararı, Nescafé’nin 2014 yazında başlattığı markayı yeniden yapılandırma sürecinin artçı aşamalarından biri olarak tanımlanabilir. Şirket bu süreçte logosunda ve ambalajında değişikliğe gitmiş, aynı zamanda iletişim yöntemlerini de elden geçirmişti.

Nescafe.com’un Tumblr’daki yeni evinde görseller büyük bir yer kaplıyor. Nescafé ile ilgili eğlenceli resimlerin doldurduğu kutuları, zamanla Nescafé hayranlarından gelen içeriklerin doldurmaya başlaması amaçlanıyor. Tumblr’a geçiş, Nescafé’ye pozitif yorumları daha kolay düzenleme ve bu yorumları Facebook veya Twitter gibi mecralarda daha etkin kullanma şansı sağlıyor.

Nescafe.com’un Tumblr’a taşınması, şirket adına daha gündelik bir pazarlama diline geçiş anlamına geliyor. Nestlé, Nescafé ile sosyal pazarlamanın marka promosyonu için ana yöntem olup olamayacağını da test ediyor. Michael Chrisment, bu testin sonuçlarına göre mevcut yaklaşımlarını ve bütçe yapılandırmalarını da gözden geçireceklerini belirtti.

İLGİLİ HABERLER