EğlenceTeknoloji

Nepal’de PUBG yasağı yüksek mahkemeden döndü

nepal pubg

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan PUBG, kısa süre önce Nepal‘de ülkenin resmi telekomünikasyon idaresi tarafından yasaklanmıştı. Büyük tepki uyandıran bu karara pek çok avukat itiraz etmişti. İtiraz dilekçelerinde oyunu oynamanın bir anayasal hak olduğu ve devletin yasağa somut gerekçeler göstermesi gerektiği ifade edilmişti. Nepal Yüksek Mahkemesi PUBG yasağı konusunda gelen şikayetler hakkında karar almak için fazla zaman kaybetmedi.

The Himalayan Times‘ta yer alan habere göre, mahkeme yasağın ülkede yaşayanların özgürlüğüne zarar vereceğini belirtti ve bu yasağın uygulanamayacağına hükmetti.

Yasak süreci, ülkenin resmi araştırma kurumunun talebiyle başlamıştı. Nepal Telekomünikasyon Ajansı (NTA), bu talep üzerine internet servis sağlayıcılarına ve mobil operatörlere oyunu erişimi engellemelerini emretmişti. Bir NTA yetkilisi, ebeveynlerin çocuklarının PUBG’ye bağımlı hâle geldiği ve derslerini ihmal ettiği yönündeki şikayetleri nedeniyle böyle bir kararın alındığını belirtmişti.

Nepal Yüksek Mahkemesi tarafından alınan kararın ardından ülkede PUBG’ye erişimin önünde şu an için bir sorun kalmadı. Resmi makamların önümüzdeki dönemde yasak için yeni bir adım atmayacağı zamanla görülecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER