Teknoloji

Nemeio E Ink klavyesiyle özelleştirme imkanını en üst seviyeye taşıyor

nemeio e ink klavye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Fransa’nın önde gelen teknoloji gruplarından LDLC‘nin çatısı altında bulunan Nemeio, kişiselleştirilebilir yazılımlı klavye konseptini farklı bir noktaya götürüyor. Şirket, henüz bir isim vermediği E Ink klavyesini CES 2019‘da sergiliyor. Nemeio E Ink klavyesinde kullanıcılara her tuşu kendi ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirme imkanını veriyor.

Nemeio yeni konseptinin farklı kullanıcılara hitap edeceğini düşünüyor. Birden fazla dille çalışanlar veya iş için farklı ülkelere gidenler, öncelikli hedef kitlesi gibi görünüyor. Ancak Apple’ın MacBook Pro’da Touch Bar ile sağladığı imkanları klavyenin tamamında isteyenler de şirketin göz diktiği potansiyel kullanıcılar arasında bulunuyor.

Daha önce başka klavye üreticileri de, özelleştirme yönü ön plana çıkan çeşitli konseptler geliştirmişti. Razer 2011’de bunu Switchblade ile oyuncular için yapmaya çalışmış ancak başarılı olamamıştı. Şirket daha sonra Blade serisi dizüstü bilgisayarlarında bu fikri daha küçük bir ölçekte uygulamıştı. Art Lebedev de benzer bir girişimde bulunmuş ancak sonuç alamamıştı. Nemeio ise gerçekten piyasaya sürebileceği bir ürün yaratmayı başarmışa benziyor.

Nemeio’nun özelleştirilebilir E Ink klavyesi Mac ve PC’lere Bluetooth ile ya da kablolu olara bağlanabiliyor. Klavyenin masaüstü uygulaması ise kullanıcıların özelleştirme işlemlerini yapmasını sağlıyor. Uygulamalara veya dillere özgü dizilimler yapabilen kullanıcılar, klavyenin üstündeki iki fiziksel tuşla dizilimi değiştirebiliyor. Örneğin, yoğun şekilde Adobe Photoshop kullananlar, bu uygulamada işlerine yarayacak bir klavye dizilimi oluşturabiliyor. Klavyenin fonksiyon sırası belli uygulamaları başlatacak şekilde ayarlanabiliyor.

Nemeio’nun CES 2019’da sergilediği klavye bir prototip olsa da, şirket yetkilileri klavyenin tasarımına son şeklinin verildiğini belirtti. Nemeio E Ink klavyesini önümüzdeki yaz 300 ila 500 dolar arasında bir fiyatla satışa sunmayı planlıyor.

İLGİLİ HABERLER