EğlenceManşetler

Need For Şahin: İstanbul caddelerinde tozu dumana katmaya hazır mısınız?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

need-for-sahin-2

Türkiye’deki otomobil kültüründe Tofaş markalı Şahin, Doğan, Kartal gibi araçlar önemli bir yer tutuyor. Bu otomobillerin üretimi uzun zaman önce sona erse de, halen yollarda çok sayıda Şahin’e, Doğan’a ve Kartal’a rastlamak mümkün. Halkın Şahin ve diğer kuş türlerine olan sevgisi, yerel oyun yapımcılarına da ilham vermişe benziyor. Türk oyun şirketi Atom Games tarafından hazırlanan Need For Şahin, araba yarışı keyfine oldukça yerel bir tat kazandırıyor.

need-for-sahin-6

Öncelikli olarak Need For Şahin’in henüz gelişim sürecini tamamlamadığını belirtmekte fayda var. Oyuna yeni bölüm ve özelliklerin eklenmesi için çalışmaların devam ettiği bilgisini doğrudan oyun üzerinden almak mümkün. Need For Şahin başlatıldığında oyuncuları garajları hatırlatan bir arayüz karşılıyor.

need-for-sahin-4

Bu ekran aracılığıyla oyuncular otomobillerini veya otomobillerinin rengini değiştirebiliyor. Oyunun adı Need For Şahin olsa da, Kartal’ın da oyundaki bir diğer araç olduğunu belirtmek gerekiyor. Oyuncular arabaları için 6 farklı renk seçeneği içinden seçim yapabiliyor. Sunulan renk seçeneklerinin Şahin’in en popüler renklerinden oluşması da göze çarpan bir diğer ayrıntı oluyor.

need-for-sahin-8

Need For Şahin’in yarış modunda oyuncular inşaatı devam eden Vodafone Arena’nın çevresinde yarışıyor. Hazırlanan simülasyonda oyuncular Dolmabahçe ve Gümüşsuyu istikametinde ilerliyor. Otomobilin kontrolü ekranın üstüne yerleştirilen sanal gaz ve fren pedalları ve yön tuşları aracılığıyla sağlanıyor. Oyuncular gerektiğinde ekstra güç kullanıp hızlarını bir anda yükseltebiliyor. 4 arabanın yarıştığı yarışlar 4 turdan oluşuyor.

need-for-sahin-9

Need For Şahin’e yeni eklenen “yanlama” modu ise oyuncuları Haydarpaşa Limanı’na götürüyor. Burada oyuncular zamana karşı yarışıyor ve iki dakika içinde “yanlama” yaparak alabilecekleri en yüksek puanı almaya çalışıyor. Bu mod için kurulan dekorun oldukça heyecanlı olduğunu ve gerçek hayatta gerçekleştirilmesi pek mümkün gözükmeyen sürüş fantezilerine uygun olduğunu söylemekte fayda var.

need-for-sahin-3

Şahin sahipleri için otomobillerini modifiye etmek adeta bir tutku. Ancak bu tutkuyu şu an için Need For Şahin’de yaşamak mümkün değil. Ancak Atom Games, yayınlanacak güncellemelerle modifiye özelliğinin yakında Need For Şahin’e ekleneceğini yine oyunun içinde belirtiyor.

need-for-sahin-1Araba yarışları mobil cihaz sahiplerinin en çok sevdikleri oyun türleri arasında yer alıyor. Need For Şahin, bu sevgiyi yerel bir tatla buluşturuyor. Henüz eksikleri tamamlanmamış olsa da; Need For Şahin Türk oyunculara caddelerden alışık oldukları manzaraları göstermesi nedeniyle ayrı bir ilgiyi hakediyor.

İLGİLİ HABERLER