Teknoloji

NEC’ten iki tane 4.3 inç LCD ekran içeren akıllı telefon: Medias W

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Japon mobil operatör NTT DoCoMo, Sony Xperia Tablet Z ve LG Optimus G Pro gibi kendi ülkesinde piyasaya süreceği cihazları tanıtırken NEC tarafından üretilmiş Medias W N-05E adlı ilginç bir cihazın da gösterimini gerçekleştirdi. Geçen yılın Mobil Dünya Kongresinde prototip olarak gösterilen bu cihaz yılın başı itibariyle ete kemiğe bürünmüş bir cihaz olarak karşımıza çıkmış oldu.

nec-medias-w-220113

Plastikten yapılmış bir kasaya sahip olan NEC Medias W’nin en önemli özelliği bir çift 4.3 inç, 960 x 540 piksel çözünürlüklü LCD ekran barındırması. Bir kitaba benzer tasarıma sahip olan Medias W kapalı olduğunda normal bir akıllı telefon görünümüne sahip, iki LCD ekran önde ve arkada konumlanmış durumda ve ön ekran aktif şekilde kullanılıyor. Ekranları barındıran her iki kanadı açtığınızda ise karşınıza köşeden köşeye 5.6 inç uzunluğunda bir ekran çıkıyor ve cihazda yüklü gelen Android Jelly Bean işletim sistemi bu şekilde daha geniş alanda kullanılabiliyor.

NEC Medias W ilginç ekran düzeninin yanı sıra 1.5 GHz çift çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 16 GB dahili bellek, microSDHC kart yuvası ve 8 megapiksel çözünürlüklü arka kamera yer alıyor. NFC desteğine de sahip olan bu cihaz aynı zamanda Japonya’dakilerin sokakta TV izlemelerine olanak sağlacak sayısal TV alıcısını da içeriyor.

NEC Medias W Japonya’nın dışına çıkar mı, şu an için belli değil. Telefon hakkında detayları merak edenler için aşağıdaki ikinci ilgili bağlantıda bir ön incelemesi ve videosu yer alıyor.

İlgili >> NTT DoCoMo, The Verge

İLGİLİ HABERLER