Eğlence

NBA ve Microsoft’tan geniş kapsamlı iş birliği anlaşması

microsoft nba

ABD Ulusal Basketbol Ligi veya daha yaygın bilinen kısaltması ile NBA ve Microsoft arasında uzun süreli bir işbirliği anlaşması imzalandı. Bu anlaşma çerçevesinde Microsoft, NBA’in resmi yapay zekâ, bulut ve dizüstü bilgisayar sağlayıcısı olacak.

Buna göre; NBA, canlı ve isteğe bağlı maç yayınlarında Microsoft’un Azure platformundan yararlanacak. Kişiselleştirilmiş içeriklerin sunumu için de Azure kullanılacak.

NBA takımlarının Microsoft’un Surface serisi cihazlarını kullanması da anlaşmanın maddeleri arasında yer alıyor. Ancak bu kullanımın nasıl gerçekleşeceği konusunda henüz bilgi verilmiş değil. Microsoft, benzer bir anlaşmayı 2013’te ABD Ulusal Amerikan Futbolu Ligi NFL ile yapmıştı. Söz konusu anlaşma çerçevesinde NFL takımları Surface kullanmaya başlamıştı. Microsoft, bir süre önce NFL ile anlaşmasına Microsoft Teams kullanımını da dahil etmişti.

NBA ile yapılan anlaşmada Microsoft’un “Resmi Bulut ve Dizüstü Bilgisayar Partneri” şeklinde tanımlandığını belirtmekte fayda var.

Taraflar arasındaki anlaşmanın diğer detayları ise şu an için belirsiz. Microsoft’tan verilen bilgiye göre; yazılım devi, NBA’e tarihi video arşivi ve veri kaynaklarının yönetimi konusunda da yardımcı olacak. Şirket, anlaşma sayesinde NBA hayranlarının daha kişisel bir deneyim yaşayacağının altını çizdi.

Microsoft ve NBA arasındaki anlaşma ligin koronavirüs nedeniyle durdurulduğu bir dönemde gerçekleşse de, taraflar şimdiden ortak çalışmaya başlamış durumda. Microsoft’un NBA All-Star, MGM Resorts NBA Yaz Ligi ve WNBA All-Star etkinliklerinin de iş ortakları arasına girdiği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER