EğlenceTeknoloji

NBA 2K21 yeni nesil konsollarda daha pahalı olacak

nba 2k21
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Önümüzdeki sonbahar hem oyuncuları hem de oyun stüdyolarını hareketli günler bekliyor. Pek çok oyun hem mevcut hem de yeni nesil konsollarda oyuncularla buluşacak. Hem konsol üreticileri hem de oyun stüdyoları, yeni nesil konsollara geçişte oyuncuların cüzdanını korumak için özel programlar oluşturuyor. Ancak söz konusu programlar tüm oyunları kapsamıyor. NBA 2K21 de kapsam dışı kalan oyunlar arasında bulunuyor.

NBA 2K21’in 2K Studios tarafından açıklanan çıkış stratejisinin biraz karışık olduğu söylenebilir. Oyun ilk olarak 4 Eylül’de PlayStation 4 ve Xbox One için yayınlanacak. Ardından yıl sonunda NBA 2K21’in yeni nesil konsol versiyonları oyuncularla buluşacak. Bu da NBA 2K21’in hem PlayStation 5’in hem de Xbox Series X’in çıkış oyunlarından biri olduğu anlamına geliyor.

Oyunun PS4 ve Xbox One versiyonu yurt dışında 59.99 dolar karşılığında satılacak. Yeni nesil versiyonları içinse 69.99 dolar ödemek gerekecek. NBA 2K21’i hem mevcut hem de yeni nesil konsolunda oynamak isteyenlerin cebinden çıkacak meblağ ise biraz daha fazla. Bu kişilerin Mamba Forever Edition isimli özel versiyonu satın alması gerekiyor. Söz konusu versiyonun fiyat etiketinde 99.99 dolar yazacak.

NBA 2K21’de oyunculara eski nesilden yeni nesile ücretsiz geçiş gibi bir imkan sunulmayacak. Dolayısıyla oyuna iki defa para ödemektense Mamba Forever Edition’ı satın almak daha mantıklı bir çözüm gibi görünüyor. Bu versiyonu satın alan PlayStation 4 sahipleri PlayStation 5’e geçtiklerinde de oyunu oynamaya devam edebilecekler. Aynı durum Xbox One’dan Xbox Series X’e geçişte de söz konusu olacak.

NBA 2K21 oyuncuları Mamba Forever Edition ile mevcut konsollarında kaydettikleri ilerlemeleri yeni nesil konsollarına geçerken de koruyabilecek. Yine de, bu uyumluluk için 2K Studios’un ekstra ücret talebinde bulunmasının oyuncuların gözünde pek de hoş karşılanmayacağı söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER