Eğlence

NBA maçlarına NBA 2K ses verecek

nba 2k

NBA’de mart ayının ortasında koronavirüs salgını nedeniyle durdurulan sezon, 31 Temmuz’da 22 takımın oynayacağı maçlarla ABD’nin Orlando şehrindeki Disney World’de başlayacak. NBA Oyuncular Birliği’nin de onay verdiği planın son şekli için görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde maçların seyircisiz oynanacak olması nedeniyle oyuncuların yaşayacağı konsantrasyon zorluğunun aşılması da gündeme gelmiş durumda. Bunun için aranan çözüm ise NBA 2K oyun serisi sayesinde sağlanabilecek gibi görünüyor.

Söz konusu iddia, The Athletic sitesinde yayınlanan bir haberle gündeme taşındı. Haberde oyuncuların boş salonda seyirci sesi olmadan oynama konusunda yaşayacakları sıkıntıyı çözmek için NBA 2K’daki taraftar seslerinin salona verilebileceği belirtiliyor.

NBA 2K’nın NBA ile olan resmi ilişkisi bir hayli yakın. Oyun, uzun süredir NBA’in resmi e-spor turnuvasının ana platformu konumunda. Bu nedenle oyunun detaylar konusunda oldukça güvenilir olduğu söylenebilir.

NBA 2K ve NBA arasındaki bu ilişki başka organizasyonlar arasında da mevcut. İngiliz Premier Ligi’nde de maçlar 17 Haziran itibarıyla seyircisiz olarak başlayacak. Seyircisiz maçlardaki keyfi biraz daha artırmayı hedefleyen yayıncı kuruluş Sky Sports, EA Sports’un popüler oyunu FIFA 20’nin taraftar sesini arka plana ekleyecek. Benzer bir uygulama Almanya Birinci Futbol Ligi Bundesliga’da da yapılmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER