Teknoloji

Nat Geo View: Özel içeriklerin keyfini akıllı telefonunuzda çıkarın

nat-geo-view-001

Dünyada doğa, tarih ve bilim yayıncılığı denince akla gelen ilk platformlardan birisi National Geographic. Yıllar boyunca dergileri ve televizyon kanallarıyla insanlara doğayı ve bilimi anlatan kuruluş, modern zamanların ruhuna uygun hareket etme konusunda sıkıntı çekmeyeceğini de akıllı telefonlar için hazırladığı Nat Geo View uygulamasıyla ortaya koyuyor.

nat-geo-view-002

Nat Geo View uygulaması başlatıldığında dikkat çeken ilk nokta, uygulamanın görsel yönü ağır basan sade tasarımı oluyor. Ana ekranın üst kısmında bulunan siyah çubuğun sol üst kısmında uygulamanın logosu yer alıyor. Sağ üst kısmında ise uygulamanın haftanın diğer günlerindeki içeriğine erişimi sağlayan liste ikonu bulunuyor.

nat-geo-view-003

Ana sayfada siyah çubuğun altında ilk olarak “günün fotoğrafı” gösteriliyor. Fotoğrafın üstüne dokunulduğunda önce tam ekranda gösterim yapılıyor. Ardından ekran üstünde küçük bir sürükleme hareketi yapıldığında günün fotoğrafının hikayesine ve fotoğrafa dair bilgilere erişmek mümkün oluyor. Bilgi ekranının üst kısmında yer alan paylaşım ikonuna dokunulduğunda ise kullanıcıların karşısına paylaşım seçenekleri çıkıyor. Günün fotoğrafının altında yer alan sekmelerin sıralaması ise günden güne değişiklik gösterebiliyor. Kimi zaman “Kanıt” başlığı altındaki içerikler, kimi zaman “Magazin” kategorisinde değerlendirilen haberler bu sekmede gösteriliyor.

nat-geo-view-004

Nat Geo View uygulamasının Daily Dozen sekmesi altında ise National Geographic takipçileri tarafından gönderilen ve editörler tarafından seçilen fotoğraflar gösteriliyor. Sekmede gösterilen fotoğrafların epey etkileyici olduğunu ve National Geographic editörleri tarafından çekildikleri izlenimini uyandırdıklarını belirtmekte fayda var.

nat-geo-view-005

Günün videosu sekmesinde National Geographic’te yayınlanan bazı hikayeler kısa video formatında gösteriliyor. Söz konusu videoların seçimleri yine National Geographic editörleri tarafından gerçekleştiriliyor. Videoların içeriğine dair yazılı kısa açıklamaları da bu sekmenin altında bulmak mümkün. Instagram sekmesindeyse National Geographic’in resmi Instagram hesabında daha önce paylaşılan fotoğraflardan oluşan bir seçki gösteriliyor. Sekmede yer alan fotoğraflar, tüm açıklamaları ve etiketleriyle birlikte kullanıcıların beğenisine sunuluyor.

nat-geo-view-006

Günün fotoğrafı, günün videoları, Daily Dozen ve Instagram sekmeleri, Nat Geo View uygulamasının günlük içerik akışının değişmez parçaları konumunda. Kanıt, magazin, haberler gibi sekmeler ise dönüşümlü olarak kullanıcılara gösteriliyor. Nat Geo View uygulaması, mobil cihaz sahiplerine National Geographic’in etkileyici içerik havuzunun keyfine mobil cihazlar aracılığıyla varma fırsatını sunuyor.

İLGİLİ HABERLER