İpucu

Nasıl Yapılır: iPhone’da Güdümlü Erişim özelliğini kullanma

Apple iPhone, iPad ve iPod touch’ta bulunan Güdümlü Erişim özelliği sayesinde iPhone tek bir uygulamada tutulur ve hangi özelliklerinin kullanılabileceğini kontrol etmeniz sağlanır. Eğer iOS cihazınızı çocuğunuza emanet edecekseniz, Güdümlü Erişim sayesinde onun cihazı nasıl kullanabileceğini belirleyebilirsiniz.

Aşağıdaki adımları takip ederek Güdümlü Erişim özelliğini açabilirsiniz:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Ayarlar uygulamasında Genel bölümüne girin, daha sonra buradan Erişilebilirlik sayfasını açın.
  3. Erişilebilirlik sayfasında, Öğrenme bölümü altında bulunan Güdümlü Erişim seçeneğini takip edin.
  4. Güdümlü Erişim altında bulunan Güdümlü Erişim özelliğinin karşısındaki düğmeye dokunarak onu açık duruma getirin.
  5. Güdümlü Erişim’i açtıktan sonra ortaya çıkan ayarlardan Parola Ayarları sayesinde Güdümlü Erişim işlevinde kullanılacak bir parola belirleyebilirsiniz. Eğer arzu ederseniz, Touch ID’yi de kullanabilirsiniz.
  6. Süre Sınırları bölümünden ise Güdümlü Erişim için sürenin belirlenmesi durumunda süre bitiminde çalacak alarmı belirleyebilir veya Seslendir seçeneğini açarak süre bitmeden önce bir ses çalmasını ve kalan Güdümlü Erişim süresinin seslendirilmesini sağlayabilirsiniz.
  7. Erişilebilirlik Kestirmesi seçeneğini açtığınızda ise, Güdümlü Erişim etkinken Ana Ekran düğmesine üç kez bastıktan sonra Erişilebilirlik Kestirmesi ayarlarınızın görüntülenmesi sağlanır.

Güdümlü Erişim ayarlarını yaptıktan sonra herhangi bir uygulama içindeyken üç kez art arda Ana Ekran düğmesine basarak Güdümlü Erişim’i başlatabilirsiniz. Karşınıza çıkan Erişilebilirlik Kestirmesi ekranında bulunan Seçenekler bölümü sayesinde iPhone’un hangi fiziksel kontrollerinin ve işlevlerinin kısıtlanacağını belirleyebilirsiniz.

Güdümlü Erişim etkinken bitirmek isterseniz, Ana Ekran tuşuna art arda üç kez basın, daha sonra belirlediğiniz parolayı girin ya da Touch ID’yi kullanın.

İLGİLİ HABERLER