İpucu

Nasıl Yapılır: Android ana ekran uygulamasını değiştirme

Android telefonlarının ve tabletlerinin çoğu özelleştirilmiş ana ekran uygulamalarıyla geliyor. Her ne kadar son zamanlarda çıkan Android cihazlarında Google’ın Nexus cihazlarında sunmuş olduğu ham Android arayüzüne yakın seçeneklerin arttığını görsek de, hâlâ yoğun özelleştirmeler içeren ana ekran uygulamalarının yüklü olarak sunulduğunu görüyoruz.

Eğer bu ana ekran uygulamalarından sıkıldıysanız ve farklı bir şeyler arıyorsanız, Google Play Store’da birçok Android uygulama başlatıcısı mevcut. Google Asistan Launcher, Yahoo Aviate, Nova Launcher akla gelen ilk seçenekler. Bu videoda Google Asistan Launcher’ın nasıl kurulduğunu ve daha sonra ana ekran uygulamasının isteğe bağlı olarak nasıl değiştirildiğini görüyoruz.

İstediğiniz bir zamanda, telefonda yüklü olan ana ekran uygulamaları arasında geçiş yapmak için aşağıdaki yolu izleyebilirsiniz:

  1. Ayarlar uygulamasını açın.
  2. Ana Ekran seçeneğini takip edin.
  3. Açılan sayfada yüklü olan ana ekran uygulamaları gösterilecektir. Buradan istediğinizi seçin ve varsayılan ana ekran uygulaması olarak ayarlayın.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER