Teknoloji

NASA YouTube’a 4K 60fps videolar yüklemeye başlıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Uzayın sonsuz güzelliğini bundan böyle bilgisayarınızın ekranında çok daha net görebilirsiniz. YouTube’un 4K desteğinden faydalanmaya başlayan NASA, 4K UHD videoları YouTube kanalından paylaşacağını açıkladı.

NASA tarafından paylaşılan ilk 4K video (yukarıda) oldukça kısa olsa da, takipçilerin nelerin beklediği konusunda sağlam bir ipucu niteliği taşıyor. Söz konusu videoya genellikle Uluslararası Uzay İstasyonu’na ait içerikleri barındıran ReelNASA isimli YouTube kanalı ev sahipliği yapıyor.

Avrupa Uzay Ajansı ve NASA daha önce de Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çekilen bazı 4K videoları yayınlamıştı. Ancak geçmişte yayınlanan videoların büyük kısmı yüksek çözünürlüklü fotoğrafların birleşiminden oluşan ve hazırlaması uzun süren yavaş çekim videolar niteliğindeydi. NASA’nın gerçek zamanlı UHD içerikleri Dünya’ya getirmenin daha hızlı bir yolunu bulması sayesinde 4K içeriklerin internete gelişi de kolaylaştı. Ancak halihazırda pek çok bilgisayarın da 4K desteğinden yoksun olduğunu hatırlatmakta fayda var.

İLGİLİ HABERLER