Teknoloji

NASA uzay tarihinin önemli anlarını YouTube’da paylaşıyor

nasa
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nasa uzayNASA bünyesindeki Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi, yüzlerce saat uzunluğundaki test uçuşu, kalkış ve iniş görüntüsünü YouTube’a ve kendi internet sitesine yüklüyor. NASA uzay macerasında bugüne kadar başardıklarına erişimi kolaylaştırarak kamuoyuna araştırmalarının sonuçları konusunda daha iyi bilgi vermeyi amaçlıyor.

NASA bu süreçte YouTube’a 500 video yüklemeyi planlıyor. Bu videoların yaklaşık 300’ünün yüklendiği belirtildi. Yüklenen görüntülerden bazıları ise izleyenleri çok uzun zamanların öncesine götürecek cinsten. NASA’nın video arşivi, 1947’de D-558 Skystreak hava aracının montajından Lockheed Martin SR-71 jetin 1991’deki kalkışına kadar uzanıyor. NASA X-43A’nın 2004’te gerçekleştirdiği insansız hipersonik test uçuşunun görüntüleri de arşivden çıkanlar arasında yer alıyor. NASA ve ABD Federal Havacılık Kurulu’nun birlikte gerçekleştirdiği “Kontrollü Çarpışma Testi”ne ait video da arşiv üzerinden izlenebiliyor. Büyük bir patlamaya yol açan bu test sırasında çıkan yangın 1 saat boyunca söndürülememişti.

NASA uzay görüntüleri arşivini daha önce kendi bünyesinde tutuyordu

Armstrong Uçuş Araştırma Merkezi’nin video kütüphanesine daha önce sadece merkezin kendi bünyesindeki bir web sayfası üzerinden erişilebiliyordu. Görüntülerin YouTube üzerinden de paylaşılması, çok daha fazla kişinin bu görüntüleri izleyeceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER