Teknoloji

NASA sosyal medya keşfini Tumblr ile sürdürüyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

nasa-tumblr-100815-1

Uzayı keşfetme konusundaki farklı projelerini devam ettiren NASA, bir yandan da sosyal medya evrenindeki varlık sahasını genişletiyor. Uzay ajansı, bundan böyle Tumblr’da oluşturduğu dört farklı hesap aracılığıyla kamuoyunu uzay görüntülerine doyuracak.

NASA’nın Tumblr hesaplarından iki tanesinde kurumun çalışmalarına ait fotoğraf ve videolar paylaşılacak. Diğer iki hesap ise özel görevler üstüne odaklanacak. Bu sayfalardan birinde Curiosity’nin Mars’taki macerasına ilişkin güncellemeler yer alacak. Diğer sayfada ise astronot Peggy Wilson’ın Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki 6 ay macerasını takip etmek mümkün olacak.

NASA, yeni Tumblr hesaplarıyla insanlara “düzenli dozlarda uzay” vermeyi istediğini açıkladı. Ajans, uzun bir süredir uzay yolculuklarına ve projelerine dair güncellemeleri sosyal medya üzerinden paylaşıyor.

Özellikle Twitter’da fazlasıyla aktif olan NASA, Pluto’nun yüksek çözünürlüklü görüntülerini de Instagram’da paylaşarak her sosyal medya mecrasında etkin olmayı amaçladığını göstermişti.

İLGİLİ HABERLER