Manşetler

NASA SpaceX Crew Dragon Demo-2 fırlatma işlemini canlı yayın ile takip edin

NASA SpaceX Crew Dragon Demo-2 fırlatma işlemini canlı yayın ile takip edin
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bugün NASA’nın Ticari Mürettebat Programı kapsamında, NASA astronotları Robert Behnken ve Douglas Hurley, SpaceX’in Crew Dragon adlı uzay aracıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşınacak. başlatacak. Uluslararası Uzay İstasyonu, 27 Mayıs 2020 Çarşamba günü Türkiye saatiyle 23.30’da başlayacak fırlatma görevinden sonra SpaceX Crew Dragon uzay aracıyla buluşacak. Bu önemli ana gözlerinizle tanık olmak ve etkinliği canlı yayın üzerinden izlemek için bu yazıdaki adımları takip etmelisiniz.

Öncelikle izleyiciler NASA’nın bu etkinlik için Eventbrite üzerinde açtığı Launch America adlı etkinliğe göz atabilirler. Orada “NASA / SpaceX Demo-2 fırlatmasının sanal deneyimi” için NASA’ya katılma davetini göreceksiniz. Eğer her şey planlandığı gibi giderse, fırlatma işlemi Florida’daki Fırlatma Kompleksi 39A’dan Türkiye saatiyle 23.30’da gerçekleştirilecek.

Eğer isterseniz, şu anda 360 derecelik bir SpaceX Crew Dragon turuna katılabilirsiniz. Aşağıda yer alan YouTube videosu size NASA’nın Kennedy Uzay Merkezi ve NASA İletişim Uzmanı Joshua Santora’nın izniyle “VR” turunu gösterecek. Bu tur ayrıca Kalifornia’daki Hawthorn şehrinde bulunan SpaceX Genel Merkezini de gösteriyor.

Aşağıda ise, NASA Kennedy Uzay Merkezi koleksiyonundan başka bir 360 derece “VR” turu olan fırlatma rampasının sanal bir turunu da görebilirsiniz. Bu tur NASA İletişim Uzmanı Joshua Santora tarafından da sunuluyor.

NASA Canlı Yayını üzerinden takip edin

Son olarak, resmi NASA Canlı Yayını var. Aşağıda NASA TV Canlı Yayın akışı yer alıyor. Bu akış neredeyse her zaman NASA içeriklerini yayımlıyor. Ve bugün de, lansman dahil tüm ilgili içerikler gösterilecektir.

NASA Canlı Yayın akışı Demo-2 fırlatma göreviyle ilgili içerikleri göstermeye başladı. Yayında ara ara da NASA’nın SpaceX Demo-2 lansmanı için Kennedy Uzay Merkezi’ndeki 39-A Fırlatma Rampasındaki SpaceX Falcon 9 roketinin canlı görüntüleri de ekrana getiriliyor.

İLGİLİ HABERLER