Teknoloji

NASA Snapchat ile Uluslararası Uzay İstasyonu’nda sıradan bir günü anlatıyor

nasa snapchatNASA, astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki yaşamı konusunda çok gizemli davranmıyor. Ancak uzaya çıkma rüyasını gerçeğe dönüştüren astronotların günlük hayatını anbean takip edebilmenin bambaşka bir imkan olduğu rahatlıkla söylenebilir.

1998’de faaliyete geçen istasyonun Dünya yörüngesi etrafındaki 100 bininci turunu kutlamak için Snapchat ile işbirliğine giden NASA, Canlı Hikayeler özelliği üzerinden Uluslararası Uzay İstasyonu mürettebatının günlük hayatını gözler önüne seriyor. NASA Snapchat hesabı aracılığıyla yayınlanan uzay temalı hikayelerde başrolü istasyonun kumandanı Tim Kopra üstlendi. Kopra söz konusu paylaşımlarda tortilla yerken, havada yuvarlanırken ve deneyleri hakkında konuşurken görülüyor.

Kopra, Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yönetimini istasyonda bir yıl geçiren Scott Kelly’den devralmıştı. NASA’yı Snapchat üzerinde takibe alanlar, uygulamanın ana ekranında sağ alt kısımda bulunan menü ikonuna dokunarak Hikayeler sekmesine erişebilir ve bu sekme üzerinden Uluslararası Uzay İstasyonu’nda paylaşılan görüntüleri izleyebilir.

İLGİLİ HABERLER