Teknoloji

NASA Plüton’un hilal görünümündeki etkileyici fotoğrafını yayınladı

pluton-nasa-01115

NASA, Plüton’un temmuz ayında yakınından geçen New Horizons uzay aracı tarafından çekilmiş ve bu cüce gezegenin arkadan aydınlatılmış hâlini gösteren etkileyici bir fotoğraf yayınladı.

Fotoğraf ile birlikte New Horizons uzay aracından yavaş yavaş indirilen ve uzay ajansı tarafından yayınlanan Plüto fotoğraf arşivine bir yenisi eklenmiş oluyor. Bu fotoğrafta Plüton’un hilal görünümünü eksiksiz ve etkileyici detaylarla görmek mümkün oluyor. Bu fotoğrafla NASA’nın eylül ayı ortalarında yayınladığı kısmı hilâl görüntüsü de tamamlanmış oluyor.

Fotoğraf New Horizons uzay aracının Çok tayflı Görülebilri Görüntüleme Kamerası (MVIC) tarafından, 14 Temmuzda Plüton ile en yakın temasa girildikten sadece 15 dakika sonra çekildi. Plüton’un sadece 17 bin 700 kilometre uzağından, New Horizons Plüton’a, güneş cüce gezegenin arkasından aydınlatır şekilde bakarken çekildiğini de belirtmek gerekiyor.

Fotoğrafta cüce gezegeninin atmosferinin hareli katmanlarını da görmek mümkün oluyor. Aynı zamanda Plüton’un, Sputnik Planum’un buzul plakalarını saran dağlarını da fotoğrafta görebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER