Eğlence

Uzay keşiflerini dijital dünyaya taşıyacak NASA+’ın açılış tarihi belli oldu

nasa+

NASA, kendi çevrimiçi yayın platformu olan NASA+ ile bu alanda yeni bir dönem başlatmayı planlıyor. 8 Kasım’da resmi olarak yayına başlayacak olan bu platform, NASA’nın uzay ve havacılık konularındaki geniş bilgi ve deneyimini, dünya genelindeki izleyicilerle paylaşmayı amaçlıyor.

NASA+ platformu, uzay ve havacılık konularında kaliteli ve bilgilendirici içerikler sunmayı hedefliyor. Platformda, NASA’nın kendi ürettiği veya destek verdiği belgeseller, canlı yayınlar ve özel programlar yer alacak. Platformun temel amacı, uzayın derinliklerini ve NASA’nın uzaydaki keşif faaliyetlerini izleyicilere detaylarıyla aktarmak. Ayrıca, genç nesilleri uzay ve havacılık alanına ilgi duymaya teşvik etmek ve bu alandaki kariyer fırsatlarını tanıtmak da platformun diğer önemli amaçları arasında.

NASA+ platformu, kullanıcılarına ücretsiz erişim sunacak ve içeriklerini reklamsız bir şekilde izleyiciyle buluşturacak. Kullanıcılar, platforma NASA’nın iOS ve Android uygulamaları üzerinden, ayrıca masaüstü ve mobil tarayıcılar aracılığıyla erişebilecek. Roku, Apple TV ve Fire TV gibi medya oynatıcılarda da platformun özel uygulaması sayesinde içeriklere erişim mümkün olacak.

NASA+ ile uzay keşifleri evinizde olacak

NASA’nın iletişim yetkililerinden Marc Etkind, yaptığı açıklamada, “NASA’nın yeni yayın platformuyla uzayı parmaklarınızın ucuna getiriyoruz. Bu platform NASA’nın uzaydaki bilinmeyenleri nasıl keşfettiğini, keşif yoluyla nasıl ilham verdiğini ve insanlığın yararına nasıl yenilikler yaptığını daha iyi anlatmamıza yardımcı olacak.” şeklinde konuştu.

NASA+ platformu, uzayın gizemini ve NASA’nın bu alandaki çalışmalarını detaylarıyla anlatan bir dizi belgesel ve program sunacak. Platformun X üzerinden paylaşılan tanıtım videosu, “We launch more than rockets. This month, we launch our new streaming service, NASA+. )(Roketlerden daha fazlasını fırlattık. Bu ay yeni akış servisimizi ‘fırlatacağız’)” sloganıyla dikkat çekiyor. Video, platformun Emmy ödüllü canlı gösteriler, orijinal dizi ve programlar sunacağını ve çoğu büyük platformda yer alacağını belirtiyor.

NASA+ platformu, uzay ve havacılık konularındaki bilgileri, geniş bir izleyici kitlesi ile buluşturmayı hedefliyor. 8 Kasım’da yayına başlayacak olan platform, uzay meraklıları için eşsiz içerikler sunarak, bu alandaki bilgi ve ilgiyi artırmayı amaçlıyor. NASA’nın bu girişimi, dijital yayıncılık alanında yeni bir dönemin başlangıcını simgeliyor ve uzayın sınırsız dünyasını herkes için erişilebilir kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER