Teknoloji

NASA Güneş’e dair yeni bilgiler paylaşacak

nasa parker güneş sondası
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

NASA, Parker Güneş Sondası tarafından yapılan çalışmalar sonucunda ulaştığı ilk bulguları kamuoyuyla paylaşmaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl boyunca üç defa Güneş’e yakın uçan uzay aracı, üstünde bulunan dört araç sayesinde veri toplamayı başarmıştı.

Parker Güneş Sondası’nın uzaya fırlatılmasından kısa süre sonra sondanın uydu-yer bağlantı hızının tahmin edilenden daha fazla olduğu anlaşılmıştı. Bu kapasiteden yararlanan ekip, sondanın Güneş üzerinde gerçekleştirdiği iki yakın uçuşta ilk etapta öngörülenden çok daha fazla miktarda veri çekmeyi başarmıştı.

NASA, kasım ayı içinde bu yakın uçuşlardan toplanan verilerden bazılarını farklı portallar aracılığıyla açıklamıştı. 4 Aralık’ta gerçekleştirilecek telekonferans etkinliğinde ise uzmanlar söz konusu verileri analiz edecek ve bu verileri daha anlamlı kılacak detayları paylaşacak.

NASA Parker Güneş Sondası için yeni medya çıkarması yapacak

Gerçekleştirilecek telekonferans, sesli olarak Türkiye saatiyle 21:30’dan itibaren NASA’nın internet sitesinde canlı yayınlanacak. Parker Güneş Sondası’nın tüm bulguları ise yine Türkiye saatiyle 21:00’da Nature’da yayınlanacak. Sonuçlarla ilgili olarak Facebook, YouTube ve Periscope üzerinde de canlı yayın gerçekleştirecek olan NASA yetkilileri, Reddit üzerinden de gelen soruları yanıtlayacak.

İLGİLİ HABERLER